Rămâi conectat

Ştirea zilei

Opriţi crima, nu omorâţi PNŢCD în numele luptei pentru ştampilă!

Publicat

în

Idealurile unor oameni care aleg să intre într-un partid politic diferă, în funcţie de mai mulţi factori dar, probabil, cel mai important dintre ideluri este iubirea de ţară. Aşa s-au gândit întemeietorii Partidului Naţional Român în 1881, când sub această denumire s-a înfiinţat partidul ce avea să devină PNŢCD-ul de azi. Primul său preşedinte, dr. Ion Raţiu, a rămas în istorie prin celebra afirmaţie „Existenţa unui popor nu se discută, ci se afirmă”, pe care a făcut-o în pledoaria sa la procesul de înaltă trădare intentat de autorităţile de la Budapesta semnatarilor Memorandumului. Aceşti oameni şi-au iubit ţara mai presus de orice. Chiar au fost condamnaţi la ani grei de temniţă pe pentru acest „delict”: DRAGOSTEA DE ŢARĂ.
După primul război mondial, în anul 1926 se consfinţeşte unirea Partidului Naţional Român, condus de Iuliu Maniu, cu Partidul Ţărănesc condus de Ion Mihalache. Atât Iuliu Maniu cât şi Ion Mihalache au murit în închisoare pentru acelaşi „delict”: IUBIREA DE ŢARĂ! Majoritatea fruntaşilor partidului au fost condamnaţi, în urma unor procese politice, la ani grei de temniţă, pentru că au refuzat să-şi încalce principiile, au refuzat să renunţe la idelul lor cel mai de preţ: MODERNIZAREA ŢĂRII, pe care au iubit-o mai mult ca orice.
Corneliu Coposu, primul preşedinte de după 1989 al partidului devenit PNŢCD, a stat 17 ani în temniţele regimului comunist, pentru acelaşi „delict” ca şi predecesorii săi. A murit lăsând partidul în mâinile lui Ion Diaconescu, care a făcut „doar” 7 ani de puşcărie politică. Corneliu Coposu a murit în anul 1995, fiind denumit de către contemporani „Ultimul senior a politicii româneşti”. A fost scutit, prin moartea sa, de a fi martor la crima dezbinării partidului, de lupta pentru ştampila care îndreptăţeşte persoana care să conducă PNŢCD. Ce interese îi mână în luptă pe aceşti oameni care nu mai văd nimic, decât bătălia pentru ştampilă? Interesul naţional, iubirea de ţară, modernizarea României? NU!!! Interesul lor este ca oamenii să întrebe „din ce aripă faci parte”? Sau… Aceşti oameni care, în momentul de faţă, luptă pentru ştampilă, trebuie să înţeleagă că organizaţiile locale au nevoie de linişte la vârf, pentru a putea readuce membrii înapoi. Că organizaţiile locale sunt baza oricărui partid, indiferent de Biroul Naţional de Conducere şi că un partid fără organizaţii locale puternice poate să lupte la vârf pentru o ştampilă până la „Paştele Cailor”, pentru că oricum nu va mai conta în lupta politică. Un partid nu poate trăi numai din omagierea înaintaşilor şi din comentarii pe internet. Un partid trebuie să reunească energia membrilor săi în scopul accederii la putere, pentru modernizarea ţării!
Astăzi, Organizaţia Municipală a PNŢCD din Alba Iulia ridică STEAGUL UNITĂŢII şi întreabă: „Vreţi să-l condamnaţi din nou la închisoare pe Iuliu Maniu, pe Corneliu Coposu şi pe toţi martirii partidului morţi în închisorile comuniste şi să vă pătaţi cu sânge mâinile pe veci, îngropând partidul în procese fără sfârşit? Vreţi coşmaruri pentru tot restul vieţii, la gândul că aţi omorât partidul care a dăruit României clipa magică a REÎNTREGIRII SALE? Nu vrem să asistăm pasivi la parafarea certificatului de deces al PNŢCD şi acum a sosit clipa în care se mai poate face ceva! VĂ SOMĂM, în numele TRECUTULUI, pentru a reclădi PREZENTUL şi a valoriza VIITORUL: OPRIŢI CRIMA, NU OMORÂŢI PNŢCD, în numele luptei pentru ştampilă!!! Băgaţi săbiile în teacă, lăsaţi argumentele de bun simţ să vorbească şi reclădiţi PNŢCD-ul în aşa fel încât să redobândească strălucirea de odinioară. În caz contrar, POSTERITATEA VĂ VA CONDAMNA LA UITARE VEŞNICĂ, uitare care este mai grea decât temniţa comunistă!
România nu este o ţară din lumea a treia! O iubim şi o preţuim, iar generaţia noastră are puterea de a se ridica la valoarea înaintaşilor, pentru a o moderniza cu adevărat! PNŢCD trebuie să existe, ca să desăvârşească opera începută acum 130 de ani! A SOSIT TIMPUL SĂ TRECEM LA TREABĂ! AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!”
Stelian BORDEA, Primvicepreşedinte al Biroului de Conducere al PNŢCD Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Publicat

în

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Centrul de Cultură “Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în zilele de 28 și 29 mai 2022, la Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, proiectul cultural-artistic: Zilele Muzicale Carl Filtsch, un eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

„Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeş – 11 mai 1845, Veneţia) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeşul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curţii Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educaţie muzicală şi tovarăş de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziţie genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenţie aparte de evoluţia lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: “Dacă micuţul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”.

La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susţină concerte la Viena, Paris şi Londra unde a fost aclamat şi sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziţii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viaţă în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăveşte de tuberculoză şi medicii i-au prescris băi de mare în Veneţia. După o scurtă îmbunătăţire a stării sănătăţii sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinereţe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte la cimitirul San Michele din Veneţia”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Publicat

în

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Un incident macabru a avut loc astăzi, 19 mai, în zona Vinț din judetul Alba. Un bărbat a fost găsit decedat într-un autoturism.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Alba, un bărbat a fost găsit decedat într-o masina. De asemenea, potrivit sursei citate, este foarte probabil ca și decesul să fi survenit din cauze medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce autoritățile vor identifica împrejurările ce au condus la moartea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Publicat

în

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba continuă să funcționeze în beneficiul cetățenilor plătitori de taxe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur să anunț că podul de la Valea Galbenă, „măturat”, la propriu, de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate.

Noua construcție vine în sprijinul oamenilor din zonă, a celor care tranzitează acest drum și, categoric, fără rabat la standardele de siguranță și calitate.

Cu toții am fost martori, de-a lungul timpului, la distrugerile uriașe provocate de dezastrele naturale. Însă, ca să folosesc o vorbă din popor, Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Și, zic eu, mai mult decât ne dorim să ajutăm oamenii aflați în impas.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare