Rămâi conectat

Editorial

Opoziţia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De la începutul anului preţurile au luat-o razna. Vedete sunt carburanţii şi cartofii. Veniturile românilor nu au crescut, doar disperarea. Premierul şi preşedintele ne asigură că sfârşitul recesiunii este aproape, ferm convinşi fiind că la 31 martie 2011 vom marca cel de-al doilea trimestru de creştere economică, eveniment care, teoretic, ne plasează pe drumul cel bun. Stoparea recesiunii şi ieşirea din criză nu sunt însă sinonime. Această confuzie prezentă în mintea multor români nefamiliarizaţi cu terminologia şi conceptele economice dublată de realitatea că ieşirea din criza economică va fi urmată de creşterea veniturilor populaţiei cu un decajal de aproximativ un an este exploatată la maximum de partidele din Opoziţie. Niciunul dintre comunicatorii lor nu face diferenţele de mai sus, iar când ele sunt făcute de comunicatorii Puterii sunt repede mascate prin piruete ale discursului. Înţeleg din asta că cei din Opoziţie nu sunt interesaţi ca poporul (în numele căruia declară că luptă) să înţeleagă exact care este situaţia. Poate că nu o pricep prea bine nici ei.
În desele lor apariţii în media nu am avut ocazia să aflăm care sunt propunerile, soluţiile pe care PSD, PNL şi PC le au pentru ameliorarea situaţiei economice şi implicit pentru creşterea nivelului de trai al românilor. Ne spun că aceste soluţii există în sute şi mii de pagini de documente, dar câţi dintre electori au acces la ele? Câţi au timp să le citească? Nu ar fi mai util pentru toţi cei implicaţi în acest dialog ca soluţiile şi propunerile să fie comunicate pe scurt, pe înţelesul tuturor? Nu ar da un asemenea fapt greutate demersurilor lui Victor Ponta şi Crin Antonescu de cucerire a sprijinului popular, mai ales într-o ţară în care traiul de zi cu zi este foarte greu?
De curând, sub sloganul „Românii au soluţii” o reclamă ne tot ispiteşte pe unul dintre posturile tv de ştiri. Suntem îndemnaţi cu toţii să trimitem la o adresă web soluţiile noastre pentru ieşirea din criză şi dezvoltarea economică. Momeala este că cele mai bune propuneri vor fi publicate într-un volum editat de Fundaţia „Dan Voiculescu”. Omul al cărui nume îl poartă fundaţia este fondatorul Partidului Conservator. Partidul Conservator face parte alături de PSD şi PNL din Uniunea Social Liberală. Poate fi interpretat demersul fundaţiei respective ca o modalitate de a afla părerile românilor, dar şi de a găsi soluţiile pe care specialiştii partidelor nu le au deşi proclamă că da? O asemenea interpretare a faptelor ar putea să fie catalogată drept răutăcioasă, dar ea este perfect explicabilă prin lipsa (enunţată mai sus) a comunicării cu substanţă din partea partidelor Opoziţiei. Aşa cum stau lucrurile acum vedem lideri liberali şi pesedişti care vin şi ne spun că dacă vor fi ei la cârma ţării va curge lapte şi miere. Dar cum vor face asta? Au ei fonduri uriaşe şi secrete puse deoparte? Au soluţii concrete? Dacă da şi dacă ţine cu adevărat la poporul acesta aşa cum declamă pe toate gardurile, le-ar spune chiar cu „riscul” ca ele să fie însuşite şi puse în practică de actualul guvern care, nu-i aşa, se pricepe doar să taie. Ne-ar scuti printr-o asemenea acţiune dezinteresată de cel puţin un an şi jumătate de suferinţă!
În schimb ne oferă declaraţii de unitate „în cuget şi simţire” la centru şi dispute în provincie. Primarul liberal al Bacăului nu va face prea curând echipă cu pesedistul Viorel Hrebenciuc, iar competiţia internă pentru desemnarea candidaţilor comuni pentru funcţiile de primari în municipiile reşedinţă de judeţ şi preşedinte de consiliu judeţean se poartă cu atâta inabilitate încât dau impresia a orice numai a uniune de acţiune nu.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare