Rămâi conectat

Curier Județean

OPINIE| TRAGEDIA de la Tăuți: „O poveste tipic românească și s-a produs pe fondul nivelului scăzut de educație”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Incidentul tragic de la Tăuți este o poveste tipic românească și s-a produs pe fondul nivelului scăzut de educație în rândul majorității locuitorilor acestei țări.

-În primul rând, un copil NU ARE CE CĂUTA NESUPRAVEGHEAT într-o curte străină, în țarcul unui câine pe care nu-l cunoaște și nu este obișnuit să interacționeze cu el.

-În al doilea rând, nu cred că doamna de aproape 70 de ani (proprietara câinelui) și-a dorit neapărat un Husky în curte. Cel mai probabil câinele a fost ”aterizat” de la vreo rudă care l-a luat pentru că orice câine e drăgălaș când e pui, iar după 6-8 luni s-a trezit că animalul e prea mare, prea energic, prea gălăgios, prea greu de întreținut etc. – în rezumat prea incomod, așa că a ajuns la țară. Este exact soarta majorității câinilor de la noi.

CITEȘTE ȘI: Fetiţă de 12 ani din Alba muşcată de faţă, de un câine. Proprietara acestuia a făcut infarct şi a murit

– În al treilea rând sunt convinsă că șocul pe care l-a avut proprietara câinelui (care din nefericire i-a adus și moartea), putea fi evitat dacă persoana care i-a adus cățelul se gândea puțin înainte – dacă este locul potrivit pentru el, dacă poate fi stăpânit de doamna respectivă în cazul în care ar fi nevoie, dacă animalul nu-și va schimba comportamentul după ce stă permanent închis sau după schimbarea mediului de viață (din mijlocul unei familii care i-a acordat atenție o vreme, aruncat apoi într-un țarc dintr-o gospodărie de țară).

În opinia mea, în cadrul acestei povești cu final tragic și câinele este tot o victimă, care acum trage ponoasele comportamentului iresponsabil al unor oameni.

Iar, din păcate, astfel de incidente se vor mai produce și în viitor, atâta timp cât autoritățile nu vor impune reguli și condiții mai severe și cât mai apropiate de cele europene pentru deținerea unui câine (reglementarea strictă a înmulțirii și vânzării câinilor de rasă).

Pentru că în țara noastră sunt puțini OAMENI care merită PRIVILEGIUL de a avea lângă ei un prieten atât de devotat cum este câinele!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani! La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de peste 750 de ani. Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea