Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

OPINIE | Profesorii români și testarea elevilor : „Dacă tot sunt prin preajmă, să îi punem să spele și toaletele”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

OPINIE | Profesorii români și testarea elevilor : „Dacă tot sunt prin preajmă, să îi punem să spele și toaletele”

O regulă nescrisă a războiului spune că niciodată nu se vor trage gloanțe moi, ci doar tari, fiindcă cele prim amintite se vor propaga într-un astfel de mod încât vor crea un crater în corpul celui lovit, iar scopul este de a câstiga războiul, nu de a genera cât mai multe victime.

În lista personală de dorințe, lucruri și fapte alături de care aș dori să fiu contemporan, mi-am „trecut” o doleanță sinceră : aceea ca școlile să fie, în timpul vieții mele, să fie considerate școli și atât, nimic mai mult ori mai puțin, să nu mai existe școli mai care și școli mai ce, părinții viitorilor noștri dregători să nu mai fie nevoiți să apeleze la artificii pentru viitorul copiilor nației.

Istoria are să ne consemneze pe toți, participanți ori complici involuntari ori conștienți, atunci când o să fim pomeniți în scris și fără tăgadă în analele istoriei ca fiind cei ce au lovit în cei ce făuresc viitorul nației și implicit al copiilor noștri de astăzi, deopotrivă viitorul nostru de „mâine” – lovim cu gloanțe moi în făuritorii nației, iar politicienilor de astăzi le doresc să fie prezenți și peste 20 de ani, când odraslele noastre au să fie pilonii statului și să plătească efectele deciziilor infantile de astăzi.

Nume sonore, „conducătoare” ale sorții ne spun în prezent că ar fi „ușor” ca și cadrele didactice să „contribuie”, să își aducă aportul în testarea elevilor, chiar să fie cele care efectuează un procedeu definit de Valeriu Gheorghiță ca fiind unul „ușor, banal”, dar pesemne și să sapi în grădina școlii, ori să repari geamurile și caloriferele unei instituții de învățământ pare să fie, iar dacă sunt prin preajmă, cadrele didactice, ar putea să spele și toaletele, fiindcă este ușor, la fel de ușor precum a fost să uităm aprecierea vis-a-vis de cei ce ne-au călăuzit un drum în viață, adeseori, prin puterea exemplului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea