OPINIE: ”Pe vremea când mama-și uita polonicu-oală și tata avea momentul de glorie manevrând un radio de 1 Watt, informația era mai rapid asumată”

Fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, timp de peste 10 ani, Mihai Coșer, a vorbit, pe pagina sa de socializare, despre actualul context în care ne aflăm cu toții, cauzat de virusul COVID-19 și în special despre tăcerea autorităților și lipsa de transparență și le cere să răspundă cu sinceritate celor din mass-media.

„E a nu știu câta oară când aud că apostolii ăștia din instituții comprimate-n acronime iau în serios numele domnului de la partid, oricare ar fi el, și nu comunică realități „de dragul nostru”, pentru a ne proteja emoțional și a reduce panica.

ELIT

Auzi, să nu ne panicăm…Nuuu, ei nu disimimuleză, nu se prefac de dragul statisticilor. Doar ar fugi cu covizii peste graniță, dacă ar putea.
Cum să ne mai panicăm? Se poate mai mult?

Răspundeți rezonabil și cu sinceritate celor care-și fac meseria și vă întreabă. Preferăm să știm ce se întâmplă, chiar cu o marjă de eroare, ce se poate, ce nu se poate! Cazuri, detalii cu privire la proveniența lor, ce lipsește, unde s-a greșit în proceduri, etc. Oricum, adevărul iasă la suprafață ca uleiul din apă.

Știm că e greu, că se încercă să se scoată apă din piatră seacă!
Încetați să credeți că isteria noastră închipuită de voi, poate fi o scuză pentru o comunicare care ascunde.
Oamenii produc informație din interiorul sistemelor. Dacă informația nu e confirmată sau infirmată la timp și responsabil, atunci devine poveste, himeră, spaimă.

De câteva ore se știu lucruri care nu primesc girul instituțiilor, devenind mai greoaie, mai complicate, mai pline de presupuneri riscante. Și uite așa, s-a născut și presa care știe și cu asta rămâne!

Pe vremea când mama-și uita polonicu-oală și tata avea momentul de glorie manevrând un radio de 1 Watt, informația era mai rapid asumată”, scrie Mihai Coșer pe facebook.

Sursă: Facebook – Mihai Kosher

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...