OPINIE: ”În 1918, în cinstea Marii Uniri, la Alba Iulia s-a făcut un liceu, acum nici geamurile nu pot să le înlocuiască…”
Un tânăr din Alba Iulia, care în prezent este student în București, își exprimă în mod public nemulțumirea că autoritățile vor cheltui 18 milioane de lei pentru constuirea unui Monument al Unirii, însă nu dau bani pentru renovarea Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a fost construit în anul 1918, în cinstea Mareii Uniri:
”În anul 1918, în cinstea evenimentului fericit pe care-l serbăm la data de 1 Decembrie ca fiind Marea Unire, la Alba Iulia, administrația publică românească a înființat un liceu (Colegiul Național ”Mihai Viteazul” astăzi ”Horea, Cloșca și Crișan”).
În anul 2018, în cinstea evenimentului de celebrare a 100 de la Marea Unire, administrația publică românească pompează 18 mil. lei pentru o cruce de 20 m denumită ”Monumentul Unirii”.
Sincer, oamenilor nici nu le pasă. Nu a cerut asta niciun albaiulian și niciun român sănătos la cap. De fapt, ce om sănătos la cap ar vrea să se dea pe o bucată de beton (nu are importanță că e cruce) 18 mil. lei din bani publici? Ca să ce?
Toată ideea e a politicienilor ”isteți” și însetați de atenție și dornici să lase ceva palpabil după Centenar, ca să zică că au făcut ceva. Doar că vor lăsa o mare porcărie scumpă și chicioasă.
Pentru Alba Iulia și România ar fi un mai mare câștig dacă s-ar mai face o școală.
Măcar una, la fel ca acum 100 de ani, dacă mai multe nu putem.
P.S: Geamurile de la Colegiul HCC Alba Iulia sunt tot aceleași de acum 100 de ani. Poate ar fi cazul să le schimbăm măcar de Centenar…
Uite un proiect bun pentru celebrarea Marii Uniri: schimbarea geamurilor de la HCC!!!”, a scris Andrei Popa pe pagina sa de Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut
Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut „Spaima moliilor”, îmbătătoarea floare de levănţică este totodată un remediu de sănătate prea puţin cunoscut. Sfârşitul de vară şi începutul de toamnă este o perioadă privilegiată pentru plantele aromatice, care acum sunt în plină maturitate, parfumând cu miresme întreg văzduhul. […]
27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii
27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii SFÂNTUL PANTELIMON, sfântul sărbătorit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 27 iulie şi-a câştigat renumele de „doctorul fără de arginţi“ după ce a făcut minuni, vindecând pe gratis numeroşi bolnavi. Credincioşii ortodocşi îl […]
27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945
27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945 Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este una dintre cele 16 agenții specializate ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). A fost înființată pe 16 noiembrie 1945 de 20 de state care au creat […]