OPINIE: ”În 1918, în cinstea Marii Uniri, la Alba Iulia s-a făcut un liceu, acum nici geamurile nu pot să le înlocuiască…”
Un tânăr din Alba Iulia, care în prezent este student în București, își exprimă în mod public nemulțumirea că autoritățile vor cheltui 18 milioane de lei pentru constuirea unui Monument al Unirii, însă nu dau bani pentru renovarea Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a fost construit în anul 1918, în cinstea Mareii Uniri:
”În anul 1918, în cinstea evenimentului fericit pe care-l serbăm la data de 1 Decembrie ca fiind Marea Unire, la Alba Iulia, administrația publică românească a înființat un liceu (Colegiul Național ”Mihai Viteazul” astăzi ”Horea, Cloșca și Crișan”).
În anul 2018, în cinstea evenimentului de celebrare a 100 de la Marea Unire, administrația publică românească pompează 18 mil. lei pentru o cruce de 20 m denumită ”Monumentul Unirii”.
Sincer, oamenilor nici nu le pasă. Nu a cerut asta niciun albaiulian și niciun român sănătos la cap. De fapt, ce om sănătos la cap ar vrea să se dea pe o bucată de beton (nu are importanță că e cruce) 18 mil. lei din bani publici? Ca să ce?
Toată ideea e a politicienilor ”isteți” și însetați de atenție și dornici să lase ceva palpabil după Centenar, ca să zică că au făcut ceva. Doar că vor lăsa o mare porcărie scumpă și chicioasă.
Pentru Alba Iulia și România ar fi un mai mare câștig dacă s-ar mai face o școală.
Măcar una, la fel ca acum 100 de ani, dacă mai multe nu putem.
P.S: Geamurile de la Colegiul HCC Alba Iulia sunt tot aceleași de acum 100 de ani. Poate ar fi cazul să le schimbăm măcar de Centenar…
Uite un proiect bun pentru celebrarea Marii Uniri: schimbarea geamurilor de la HCC!!!”, a scris Andrei Popa pe pagina sa de Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
13 mai: Sfânta Glicheria. Povestea muceniței aruncată la fiare sălbatice, pentru că a refuzat să aducă jertfe idolului lui Zeus. Din moaștele ei a izvorât mir tămăduitor, care vindeca toate bolile
13 mai: Sfânta Glicheria. Povestea muceniței aruncată la fiare sălbatice, pentru că a refuzat să aducă jertfe idolului lui Zeus. Din moaștele ei a izvorât mir tămăduitor, care vindeca toate bolile Creștinii ortodocși o prăznuiesc în fiecare an, la 13 mai, pe Sfânta muceniță Glicheria. Fiica unui guvernator roman, Sfânta Glicheria a trăit în secolul […]
12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali Ziua internațională a asistenților medicali este celebrată, la 12 mai, în întreaga lume. Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și […]
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local Cu toate că poate părea greu de crezut, cel mai consecvent și eficient susțînător și promotor al turismului local de până acum a fost chiar populația Municipiului Alba Iulia. Contrar așteptărilor, cei care adus un […]