OPINIE: ”În 1918, în cinstea Marii Uniri, la Alba Iulia s-a făcut un liceu, acum nici geamurile nu pot să le înlocuiască…”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un tânăr din Alba Iulia, care în prezent este student în București, își exprimă în mod public nemulțumirea că autoritățile vor cheltui 18 milioane de lei pentru constuirea unui Monument al Unirii, însă nu dau bani pentru renovarea Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a fost construit în anul 1918, în cinstea Mareii Uniri:

”În anul 1918, în cinstea evenimentului fericit pe care-l serbăm la data de 1 Decembrie ca fiind Marea Unire, la Alba Iulia, administrația publică românească a înființat un liceu (Colegiul Național ”Mihai Viteazul” astăzi ”Horea, Cloșca și Crișan”).

USR - Alegeri parlamentare 2020

În anul 2018, în cinstea evenimentului de celebrare a 100 de la Marea Unire, administrația publică românească pompează 18 mil. lei pentru o cruce de 20 m denumită ”Monumentul Unirii”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Sincer, oamenilor nici nu le pasă. Nu a cerut asta niciun albaiulian și niciun român sănătos la cap. De fapt, ce om sănătos la cap ar vrea să se dea pe o bucată de beton (nu are importanță că e cruce) 18 mil. lei din bani publici? Ca să ce?

Toată ideea e a politicienilor ”isteți” și însetați de atenție și dornici să lase ceva palpabil după Centenar, ca să zică că au făcut ceva. Doar că vor lăsa o mare porcărie scumpă și chicioasă.

Pentru Alba Iulia și România ar fi un mai mare câștig dacă s-ar mai face o școală.

Măcar una, la fel ca acum 100 de ani, dacă mai multe nu putem.

P.S: Geamurile de la Colegiul HCC Alba Iulia sunt tot aceleași de acum 100 de ani. Poate ar fi cazul să le schimbăm măcar de Centenar…

Uite un proiect bun pentru celebrarea Marii Uniri: schimbarea geamurilor de la HCC!!!”, a scris Andrei Popa pe pagina sa de Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

dolfi 2 octombrie 2017 at 21:54

Din inlocuirea geamurilor liceului, nu iasa parandarat ca din monumentu’ ala de prost gust – parc-ar fi fost proiectat de unu ce-a baut cerneala in scoala….ca si fantana aia de inox si electomotoru’

g.daian 3 octombrie 2017 at 2:39

Se poate asfalta cu banii de statuie o strada de 2018 m pe care sa o numeasca strada CENTENAR.

Costelush 3 octombrie 2017 at 14:11

Foarte bine zis Dolfi, de-a dreptul sinistre si monumentul asta si fantana. ORIBILE

Maria Elena 3 octombrie 2017 at 15:29

Tanarul care ne vorbeste de geamurile din HCC nici macar nu a terminat liceul acolo.
Geamurile acelea poate ar avea nevoie de o reconditionare, dar nicidecum nu trebuie schimbate. Asa pastram istoria? Asa aratam cat de frumos s-au pastrat amintirile si monumentele sau cladirile istorice??
Parerea mea este ca NU, nu aratam asa! De ce sa inlocuiesti geamurile dintr-o minunatie de cladire si sa pui altele noi, in loc sa le restaurezi sau sa le reconditionezi?

Nu comentez de crucea din fata Catedralei, cu Biserica nu te pui si aia e….am invatat asta de multa vreme si nu are rost sa comentam, dar cand vine vorba de Colegiul National Horea, Closca si Crisan, liceu in care am facut 4 ani, fratele meu alti 4, chiar nu e nevoie de schimbarea geamurilor!

Comentariile sunt oprite