Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

OPINIE: ”În 1918, în cinstea Marii Uniri, la Alba Iulia s-a făcut un liceu, acum nici geamurile nu pot să le înlocuiască…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba Iulia, care în prezent este student în București, își exprimă în mod public nemulțumirea că autoritățile vor cheltui 18 milioane de lei pentru constuirea unui Monument al Unirii, însă nu dau bani pentru renovarea Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a fost construit în anul 1918, în cinstea Mareii Uniri:

”În anul 1918, în cinstea evenimentului fericit pe care-l serbăm la data de 1 Decembrie ca fiind Marea Unire, la Alba Iulia, administrația publică românească a înființat un liceu (Colegiul Național ”Mihai Viteazul” astăzi ”Horea, Cloșca și Crișan”).

În anul 2018, în cinstea evenimentului de celebrare a 100 de la Marea Unire, administrația publică românească pompează 18 mil. lei pentru o cruce de 20 m denumită ”Monumentul Unirii”.

Sincer, oamenilor nici nu le pasă. Nu a cerut asta niciun albaiulian și niciun român sănătos la cap. De fapt, ce om sănătos la cap ar vrea să se dea pe o bucată de beton (nu are importanță că e cruce) 18 mil. lei din bani publici? Ca să ce?

Toată ideea e a politicienilor ”isteți” și însetați de atenție și dornici să lase ceva palpabil după Centenar, ca să zică că au făcut ceva. Doar că vor lăsa o mare porcărie scumpă și chicioasă.

Pentru Alba Iulia și România ar fi un mai mare câștig dacă s-ar mai face o școală.

Măcar una, la fel ca acum 100 de ani, dacă mai multe nu putem.

P.S: Geamurile de la Colegiul HCC Alba Iulia sunt tot aceleași de acum 100 de ani. Poate ar fi cazul să le schimbăm măcar de Centenar…

Uite un proiect bun pentru celebrarea Marii Uniri: schimbarea geamurilor de la HCC!!!”, a scris Andrei Popa pe pagina sa de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea