Opinie controversată: Peste 30% dintre români s-au imunizat deja, potrivit estimării fostului președinte a Colegiului Medicilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Dr. Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România a declarat astăzi, în cadrul emisiunii lui Marius Tucă, că aproximativ 5 milioane de români s-au imunizat deja în pandemia de coronavirus.

După estimările medicului legist, cel puțin 30% din populație țării noastre s-a imunizat, considerând că virusul s-a manfiestat într-o formă ușoară, în țara noastră.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Am o reţinere cu privire la date. Raportările sunt diferite. După părerea mea cred că în momentul de faţă cel puţin 30% din populaţie s-a imunizat. 4-5 milioane sunt imunizate deja”, a declarat Astărăstoae, luni seară, la Marius Tucă Show.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Acesta a mai spus că nu crede că virusul va suferi mutaţii, însă nu e o variantă pe care o exclude. Legat de o eventuală mutaţie, Astărăstoae crede că „trebuia să apară până prezent. Suntem la mijlocul pandemiei. Dar nu putem garanta”. În opinia sa, în România s-au manifestat forme uşoare ale virusului.

Surse: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei