Rămâi conectat

Actualitate

Opinia unei albaiulience get-beget

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Vă rog să publicaţi în cotidianul dvs. părerea mea ca simplu cetăţean, cu referire la cele relatate în articolul semnat de dl. Ioan Dîrzu cu privire la „binele” făcut României de Adrian Năstase, „marele om politic”. Mare om politic a fost Nicolae Titulescu, om care a militat pentru emanciparea ţării pe toate planurile. Năstase o fi el bun ca profesor, dar ca premier ce-a făcut pentru ţară şi acest popor? Ne-a vândut ţara bucată cu bucată pe mai nimic pentru comisioanele încasate, că nu şi-a făcut el averea colosală ce o are din „salariul de bugetar”, devenind unul dacă nu chiar cel mai mare baron din regimul Iliescu. Are meritul, după părerea dvs. că ne-a băgat în NATO şi să fim carne de tun în diferite teatre de război. Vai ce bucurie mare! Acesta este ajutorul pe care dl Dîrzu pretinde că Adrian Năstase l-a adus României.
D-le Dîrzu, chiar ne consideraţi proşti sau retardaţi? Nu-mi permit să ocup spaţiul acestui ziar pentru a enumera nedreptăţile făcute de acest ex-premier. Să vă amintesc doar că prin vânzarea resurselor şi a multor obiective industriale ne-a făcut robii noilor proprietari. Nu mai avem petrol, gaze, uzine, păduri, căci se prăvălesc munţii şi dealurile peste noi la fiecare ploaie.
Să vă mai amintesc şi de modul în care guvernarea dumnealui a modificat Legea pensiilor, ceea ce a dus la recalculare pentru a se lua în considerare toate salariile de la începutul activităţii până la pensionare. Aceasta a făcut ca cei pensionaţi până în jurul anilor ’90 să piardă o treime din pensie.
Regimul comunist pe care majoritatea aşa-zişilor „analişti” se străduiesc să-l blameze a dat dreptul pensionabilului să-şi aleagă cei mai avantajoşi 5 ani de activitate pentru că se ştia că după pensionare s-a terminat. Dar a venit Năstase şi ne-a „ras”.
A venit apoi cu gogoriţa de a acorda recunoaşterea anilor de studenţie ca vechime în muncă. Pe ce bază? Pe durata studenţiei cei în cauză n-au contribuit la fondul de asigurări sociale. Calculul pentru pensia acelor ani s-a făcut raportată la ce? Căci pentru 3 ani ca student s-au acordat 2 milioane lei vechi pe fiecare lună.
Bineînţeles că nici următoarele guvernări nu s-au obosit să repare aceste nedreptăţi. Norocul nostru a fost dl Tăriceanu, care a făcut o majorare de pensii în timpul mandatului.
Cine l-a „linşat” pe Adrian Năstase? Justiţia care, în sfârşit, după 22 de ani, începe să mişte? Această sentinţă nu este una politică aşa cum vrea dl Dîrzu să sugereze, ci una corectă, dar pentru câte a făcut, cam mică. Probabil că în scurt timp va fi eliberat pe motiv că „nu suportă detenţia”, că are „n” boli. Amărâţii care fură o pâine să pună pe masa copiilor pot suporta căci nu-i întreabă nimeni ce boli au.
În încheiere, precizez că am votat USL din respect pentru dl Tăriceanu, singurul premier post decembrist cu capul pe umeri şi gândul la popor. Cât despre primar, mai bun ca dl Hava nu se poate.

O albaiuliancă get-beget,Nicoleta POPA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câți urși vor putea fi împușcați fără autorizație, pe județe: A fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți urși vor putea fi împușcați fără autorizație, pe județe: A fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, 23 iulie 2024, decretul legat de promulgarea legii privind combaterea atacurilor urşilor bruni. Legea a fost adoptată în regim de urgenţă, săptămâna trecută, de deputaţi, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea