Rămâi conectat

Politică Administrație

Operatorul de salubrizare din Sebeș cere mărirea tarifelor pentru prestarea serviciului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firma Greendays SRL – operatorul de salubrizare din Sebeș solicită administrației locale o mărire a tarifelor practicate pentru serviciile pe care le prestează în municipiu, precizând că în caz de neaprobare se poate ajunge chiar la oprirea activității de ridicare a gunoiului menajer.

Reprezentantul firmei precizează că tarifele nu au mai fost ajustate de la licitație, respectiv din luna februarie 2009 și până în prezent, timp în care prețurile combustibilului, pieselor de schimb pentru autovehicule și implicit cheltuielile cu forţa de muncă, ce fac parte din structura tarifului stabilit, au crescut semnificativ. De asemenea, solicitantul reclamă și lipsa unor măsuri coercitive pentru a determina beneficiarii să încheie contracte pentru prestarea serviciilor, arătând că ”refuzul unor persoane fizice și persoane juridice de a încheia contracte de salubritate, în ciuda insistenţelor repetate ale operatorului de servicii, prejudiciază însăşi activitatea de salubrizare la nivelul municipiului Sebeș”.

Precizăm şi faptul că este într-o continuă creștere și cantitatea de deşeuri care se colectează de pe raza municipiului, ceea ce duce implicit la cheltuieli suplimentare pentru depozitarea lor. Procentual această valoare reprezintă în lunile de vară peste 40% din total venituri”, mai arată reprezentantul firmei de salubrizare.

Menţionăm faptul că neaprobarea ajustării/ modificării tarifelor afectează grav echilibrul contractual, generând pierderi în prestarea activităţii de salubritate şi reprezintă o încălcare gravă a prevederilor legale şi contractuale, care riscă să pună operatorul în situaţia de a nu mai putea presta serviciile de salubritate”, se mai arată în informarea ce va fi prezentată consilierilor locali din Sebeș, programată să aibă loc miercuri, 29 iulie a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea