Warning: getimagesize(http://www.ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2014/02/salubrizare-.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/ziarul/public_html/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308

Operatorul de salubrizare din Sebeș cere mărirea tarifelor pentru prestarea serviciului

salubrizare-Firma Greendays SRL – operatorul de salubrizare din Sebeș solicită administrației locale o mărire a tarifelor practicate pentru serviciile pe care le prestează în municipiu, precizând că în caz de neaprobare se poate ajunge chiar la oprirea activității de ridicare a gunoiului menajer.

Reprezentantul firmei precizează că tarifele nu au mai fost ajustate de la licitație, respectiv din luna februarie 2009 și până în prezent, timp în care prețurile combustibilului, pieselor de schimb pentru autovehicule și implicit cheltuielile cu forţa de muncă, ce fac parte din structura tarifului stabilit, au crescut semnificativ. De asemenea, solicitantul reclamă și lipsa unor măsuri coercitive pentru a determina beneficiarii să încheie contracte pentru prestarea serviciilor, arătând că ”refuzul unor persoane fizice și persoane juridice de a încheia contracte de salubritate, în ciuda insistenţelor repetate ale operatorului de servicii, prejudiciază însăşi activitatea de salubrizare la nivelul municipiului Sebeș”.

Precizăm şi faptul că este într-o continuă creștere și cantitatea de deşeuri care se colectează de pe raza municipiului, ceea ce duce implicit la cheltuieli suplimentare pentru depozitarea lor. Procentual această valoare reprezintă în lunile de vară peste 40% din total venituri”, mai arată reprezentantul firmei de salubrizare.

Menţionăm faptul că neaprobarea ajustării/ modificării tarifelor afectează grav echilibrul contractual, generând pierderi în prestarea activităţii de salubritate şi reprezintă o încălcare gravă a prevederilor legale şi contractuale, care riscă să pună operatorul în situaţia de a nu mai putea presta serviciile de salubritate”, se mai arată în informarea ce va fi prezentată consilierilor locali din Sebeș, programată să aibă loc miercuri, 29 iulie a.c.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

loading...

3 Răspunsuri la Operatorul de salubrizare din Sebeș cere mărirea tarifelor pentru prestarea serviciului

  1. un tip 28.07.2014 la 21:23

    La Aiud, exista un proces pe aceasta tema. Si a fost castigat in prima instanta.

  2. imagine 29.07.2014 la 10:46

    Daca pui la socoteala faptul ca gunoierii ridica resturile din tomberoane la mantuiala, nu scutura deloc recipientii, iti vine sa renunti la serviciile lor. Daca rememorezi cum au intrat pe piata , cu promisiuni de mai ieftin si cum au eliminat cocncurenta prin siretlicuri, ajungi la concluzia ca merita dati afara in suturi !

  3. dorel 29.07.2014 la 13:14

    ‘Precizăm şi faptul că este într-o continuă creștere și cantitatea de deşeuri care se colectează de pe raza municipiului’ de unde minciuna asta? cum sa creasca volumul de deseuri menajere? a crescut numarul gospodariilor, a crescut nivelul de trai si implicit consumul? astea ne iau de prosti