Omul de afaceri Ilie Carabulea rămâne în Penitenciarul Aiud după ce și-a retras contestația la decizia judecătoriei
Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în dosarul ”Carpatica”, rămâne în penitenciar după ce și-a retras, luni, la Tribunalul Alba contestația depusă de el împotriva deciziei Judecătoriei Aiud, care a respins în luna noiembrie ca inadmisibilă cererea de eliberare condiționată.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat, luni, că instanța a luat act de retragerea contestației omului de afaceri Ilie Carabulea, iar decizia Judecătoriei Aiud rămâne definitivă.
”Instanța a luat act de retragerea contestației și a rămas definitivă hotărârea Judecătoriei Aiud. A făcut o cerere de eliberare condiționată și Judecătoria Aiud a respins-o ca inadmisibilă. A făcut contestație, la Tribunalul Alba, iar apoi și-a retras-o”, a spus Sorina Cristorian.
Surse judiciare au declarat că Ilie Carabulea a depus cererea de liberare condiţionată, la Judecătoria Aiud, ca urmare a Legii recursului compensatoriu, având în vedere că omul de afaceri a mai depus o altă cerere, în 25 septembrie 2017, iar conform deciziei de atunci a Tribunalului Alba ar mai fi avut dreptul la o nouă propunere de liberare condiţionată doar după data de 25 martie 2018.
Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv în dosarul „Carpatica”, în iunie, la 5 ani şi 6 luni de închisoare. În acelaşi dosar, fostul şef ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost achitat.
În dosarul „Carpatica”, au fost judecaţi fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, omul de afaceri Ilie Carabulea, Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, Radu Mustăţea, la data faptelor membru în Consiliul de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, alături de alte persoane.
Potrivit procurorilor, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac „au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA”.
„Carabulea Ilie (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Mîrzac Marian (care a ocupat această funcţie la SC Carpatica Asig SA în perioada 16.05.2012 – 23.04.2013), pentru a fi ales în conducerea ASF. Din poziţia de membru neexecutiv în cadrul conducerii ASF, ocupată cu începere din data de 24 aprilie 2013, Mîrzac Marian a făcut demersuri pentru a asigura protecţia SC Carpatica Asig SA şi pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România, până la remedierea deficienţelor”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii