Rămâi conectat

Actualitate

OMS: Niciun deces asociat variantei Omicron nu a fost înregistrată până la momentul actual. Șase persoane, suspecte, în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
OMS: Niciun deces asociat variantei Omicron nu a fost înregistrată până la momentul actual. Șase persoane sunt suspecte de Omicron, în România

Niciun deces asociat noii variante a coronavirusului, Omicron, nu a fost înregistrată până în prezent, anunță purtătorul de cuvânt al OMS.

„Nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron”, a declarat Christian Lindmeier, la conferinţa de presă săptămânală a OMS de la Geneva, potrivit Agerpres.

Având în vedere că multe ţări fac teste pentru a detecta noua variantă, vom avea „mai multe cazuri, mai multe informaţii, precum şi – sper să nu fie cazul – decese”, a precizat el.

Noua variantă, clasificată ca îngrijorătoare de OMS, a fost depistată iniţial în Africa de Sud, însă de când autorităţile sanitare sud-africane au alertat OMS despre primul caz la 24 noiembrie, infectările cu Omicron au fost constatate în aproape 30 de ţări de pe toate continentele, unele depistând infectări anterioare datei primului anunţ despre această variantă.

Deşi în afara Africii de Sud, primele infectări au fost raportate la persoane care au călătorit în regiune, primele cazuri cu transmitere locală au apărut deja în Statele Unite sau în Australia.

Potrivit OMS, există o posibilitate „ridicată” ca Omicron să se răspândească la nivel global, deşi rămân în continuare semne de întrebare legate de contagiozitate, eficacitatea actualelor vaccinuri, sau gravitatea simptomelor bolii.

În total, în România, șase persoane sunt suspecte de Omicron, însă la două dintre acestea există „o suspiciune înaltă” pentru noua variantă africană.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea