Rămâi conectat

Ştirea zilei

OMS declară epidemia de mpox urgenţă de sănătate publică de interes internaţional: Ce simptome are și cum se răspândește

Ziarul Unirea

Publicat

în

OMS declară epidemia de mpox urgenţă de sănătate publică de interes internaţional: Ce simptome are și cum se răspândește

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri, 14 august 2024, epidemia de mpox, boală cunoscută anterior drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecţie virală în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine, relatează Reuters şi AFP.

„Astăzi (miercuri), comitetul de urgenţă s-a reunit şi m-a informat că, în opinia sa, situaţia constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Numai şeful OMS poate lansa urgenţa de sănătate publică de interes internaţional, la sfatul unui comitet ad-hoc de experţi.

Mai mult de 14.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de mpox au fost detectate în Africa în acest an, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.

Epicentul epidemiei este Republica Democrată Congo, dar în ultimele săptămâni au fost raportate 90 de cazuri în ţările vecine.

Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animale la om, însă se poate transmite şi prin contact fizic direct cu o persoană infectată cu acest virus. Ea declanşează simptome similare gripei şi apariţia unor leziuni cutanate purulente. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar în anumite condiţii această boală poate ucide.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sâmbătă | Tradiții culturale la Mogoș – Claca la coasă și balul cosașilor, spectacolele folclorice, joc și voie bună, pe Muntele Bîrleștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă | Tradiții culturale la Mogoș – Claca la coasă și balul cosașilor, spectacolele folclorice, joc și voie bună, pe Muntele Bîrleștilor Sâmbătă, 17 august 2024, are loc o nouă ediție a proiectului cultural-științific și educativ Ovidiu Bîrlea – Tradiții culturale la Mogoș. În data de 17 august 2024 sunteți invitați la o nouă întâlnire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea