Olimpicii de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir – domeniile mecanică, din nou pe podium
La Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, a devenit o tradiție, ce dăinuie de mai bine de 20 de ani, obținerea de premii la fazele județene și participarea la fazele naționale ale Olimpiadelor din aria curriculară ”Tehnologii”, din domeniile mecanică, specializările: ,,Tehnician proiectant CAD” (Computer – Aided Design – Proiectare asistată de calculator) și Tehnician prelucrări mecanice.
Continuarea obținerii de rezultate bune s-a impus și anul acesta, la faza județeană, unde elevii Colegiului au obținut rezultate demne de lăudat:
Astfel, locul I a fost obținut de elevul Alb Cătălin din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD. El va reprezenta județul Alba la faza națională a Olimpiadei ”Tehnologii”, domeniul Mecanică, clasa a XI-a, competiție care va avea loc în județul Argeș în perioada 02. – 06 aprilie 2018.
Pe locul II s-a situat elevul Gorea Adrian Daniel și acesta tot din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD.
Ambii elevi au fost îndrumați de către profesorii dr. ing. Napău Ileana Dacia și dr. ing. Micaciu Alexandru Cătălin, ambii, cu specialitate în domeniul mecanicii. Rezultatele deosebite obținute de instituția de învățământ au fost apreciate și de directorul unității școlare, prof. Iancu Ionuț Marian, care i-a felicitat pe elevi și pe cei doi profesori îndrumători, afirmând că la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”, ,,specialiștii îndrumă elevii spre a deveni specialiști”.
După cum se cunoaște, domeniul proiectării asistate de calculator este în continuă expansiune în România, și în întreaga lume, iar specialiștii în acest domeniu sunt foarte căutați.
În ceea ce privește Tehnicianul de prelucrări mecanice, acesta deține competenţe de a proiecta, asistat de computer, are o cunoaştere temeinică a utilajelor destinate prelucrărilor mecanice, atât din punct de vedere funcţional cât şi în ce priveşte procedurile de lucru efectiv pe diverse maşini-unelte.
Potrivit prof. Napău Dacia, competențele dobândite la cele două specializări sunt deosebit de utile elevilor/absolvenților, ce doresc să se angajeze în domeniul tehnic dar și celor care doresc să-și continue studiile în cadrul facultăților de profil. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
Poetul Aurel Pantea, laureat al Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia 2025
Poetul Aurel Pantea, laureat al Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia 2025 Vineri, 9 mai 2025 avut loc la Lancrăm festivitatea de decernare a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia. Juriul, format din istoricii și criticii literari: Constantina Raveca Buleu, Horia Gârbea, George Neagoe, Irina Petraș, Vasile Spiridon, Adrian Tudurachi și […]
FOTO | Expoziție de artă deschisă la Centrul de zi pentru persoane vârstnice Sebeș: Cine sunt autorii lucrărilor
Expoziție de artă deschisă la Centrul de zi pentru persoane vârstnice: Cine sunt autorii lucrărilor O expoziție specială de artă a fost deschisă la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială Sebeș. Evenimentul a fost nu doar despre artă, ci și despre conexiuni între generații – un adevărat schimb de […]
FOTO | Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba inaugurat la Gârbova: Colecție de carte trimisă în custodie școlii locale
Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba inaugurat la Gârbova: Colecție de carte trimisă în custodie școlii locale Consiliul Județean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al comunei Gârbova și cu Școala Gimnazială Gârbova, au inaugurat, miercuri, 30 aprilie 2025, Raftul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba în […]