Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Olimpicii de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir – domeniile mecanică, din nou pe podium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, a devenit o tradiție, ce dăinuie de mai bine de 20 de ani, obținerea de premii la fazele județene și participarea la fazele naționale ale Olimpiadelor din aria curriculară ”Tehnologii”, din domeniile mecanică, specializările: ,,Tehnician proiectant CAD” (Computer – Aided Design – Proiectare asistată de calculator) și Tehnician prelucrări mecanice.

Continuarea obținerii de rezultate bune s-a impus și anul acesta, la faza județeană, unde elevii Colegiului au obținut rezultate demne de lăudat:

Astfel, locul I a fost obținut de elevul Alb Cătălin din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD. El va reprezenta județul Alba la faza națională a Olimpiadei ”Tehnologii”, domeniul Mecanică, clasa a XI-a, competiție care va avea loc în județul Argeș în perioada 02. – 06 aprilie 2018.

Pe locul II s-a situat elevul Gorea Adrian Daniel și acesta tot din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD.

Ambii elevi au fost îndrumați de către profesorii dr. ing. Napău Ileana Dacia și dr. ing. Micaciu Alexandru Cătălin, ambii, cu specialitate în domeniul mecanicii. Rezultatele deosebite obținute de instituția de învățământ au fost apreciate și de directorul unității școlare, prof. Iancu Ionuț Marian, care i-a felicitat pe elevi și pe cei doi profesori îndrumători, afirmând că la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”, ,,specialiștii îndrumă elevii spre a deveni specialiști”.

După cum se cunoaște, domeniul proiectării asistate de calculator este în continuă expansiune în România, și în întreaga lume, iar specialiștii în acest domeniu sunt foarte căutați.

În ceea ce privește Tehnicianul de prelucrări mecanice, acesta deține competenţe de a proiecta, asistat de computer, are o cunoaştere temeinică a utilajelor destinate prelucrărilor mecanice, atât din punct de vedere funcţional cât şi în ce priveşte procedurile de lucru efectiv pe diverse maşini-unelte.

Potrivit prof. Napău Dacia, competențele dobândite la cele două specializări sunt deosebit de utile elevilor/absolvenților, ce doresc să se angajeze în domeniul tehnic dar și celor care doresc să-și continue studiile în cadrul facultăților de profil. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea