// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Olimpicii de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir – domeniile mecanică, din nou pe podium

La Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, a devenit o tradiție, ce dăinuie de mai bine de 20 de ani, obținerea de premii la fazele județene și participarea la fazele naționale ale Olimpiadelor din aria curriculară ”Tehnologii”, din domeniile mecanică, specializările: ,,Tehnician proiectant CAD” (Computer – Aided Design – Proiectare asistată de calculator) și Tehnician prelucrări mecanice.

Continuarea obținerii de rezultate bune s-a impus și anul acesta, la faza județeană, unde elevii Colegiului au obținut rezultate demne de lăudat:

Astfel, locul I a fost obținut de elevul Alb Cătălin din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD. El va reprezenta județul Alba la faza națională a Olimpiadei ”Tehnologii”, domeniul Mecanică, clasa a XI-a, competiție care va avea loc în județul Argeș în perioada 02. – 06 aprilie 2018.

Pe locul II s-a situat elevul Gorea Adrian Daniel și acesta tot din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD.

Ambii elevi au fost îndrumați de către profesorii dr. ing. Napău Ileana Dacia și dr. ing. Micaciu Alexandru Cătălin, ambii, cu specialitate în domeniul mecanicii. Rezultatele deosebite obținute de instituția de învățământ au fost apreciate și de directorul unității școlare, prof. Iancu Ionuț Marian, care i-a felicitat pe elevi și pe cei doi profesori îndrumători, afirmând că la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”, ,,specialiștii îndrumă elevii spre a deveni specialiști”.

După cum se cunoaște, domeniul proiectării asistate de calculator este în continuă expansiune în România, și în întreaga lume, iar specialiștii în acest domeniu sunt foarte căutați.

În ceea ce privește Tehnicianul de prelucrări mecanice, acesta deține competenţe de a proiecta, asistat de computer, are o cunoaştere temeinică a utilajelor destinate prelucrărilor mecanice, atât din punct de vedere funcţional cât şi în ce priveşte procedurile de lucru efectiv pe diverse maşini-unelte.

Potrivit prof. Napău Dacia, competențele dobândite la cele două specializări sunt deosebit de utile elevilor/absolvenților, ce doresc să se angajeze în domeniul tehnic dar și celor care doresc să-și continue studiile în cadrul facultăților de profil. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Olimpicii de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir – domeniile mecanică, din nou pe podium

  1. gogu 10.03.2018 la 20:29

    F bine ca au rezultate,dar intrebati cu cine au concurat de au luat primele 2 locuri.Sunteti penibili,au mers din oficiu pe primele 2 locuri,ca nu au avut concurenti,Titel draga,astea sunt articole?

  2. Multumitul 11.03.2018 la 16:36

    In primul rand elevii au depus un efort pentru a se pregatii pentru acest concurs. Ei ar trebui incurajati pentru asta. Ca nu au participat altii ? Nu e vina lor . Ba mai mult trebuia sa aiba o anumita nota sa mearga mai departe. Semnatarul articolului a primit de la Director cred informatiile astea. In rest numai de bine!