Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Olimpiada Naţională de Limba Franceză: Locul I şi medalia de aur la clasa a VII-a şi trei menţiuni speciale pentru elevii din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Olimpiada Naţională de Limba Franceză: Locul I şi medalia de aur la clasa a VII-a şi trei menţiuni speciale pentru elevii din Alba

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză, s-a  desfășurat la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” în Bistriţa, în perioada 18 – 23 aprilie 2019, de unde lotul judeţului Alba s-a  întors cu locul I şi medalia de aur la clasa a VII-a şi trei menţiuni speciale.

Deschiderea festivă a olimpiadei  din data de 18 aprilie de la Palatul Culturii Bistrița, a fost făcută de către inspectorul de limbi moderne al ISJ BN, prof. Buboly Monica, organizatoarea olimpiadei,  în prezența distinselor oficialități locale- primarul orașului, reprezentantul Centrului Național de Excelență, reprezentantul   Institutului Francez din Cluj-Napoca, Inspectorul școlar general, prof. Camelia Tabără și membrii Comisiei centrale.

Inspectorul general pentru limbi romanice din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale, doamna profesor  Manuela-Delia Anghel, a subliniat faptul că la București, concomitent cu această olimpiadă, se derulează deschiderea sezonului România -Franța, eveniment care evidențiază coeziunea dintre cele două țări.

In  zilele de 19 şi 20 aprilie s-au desfăşurat   cele trei probele  ale olimpiadei:  proba scrisă, proba de înțelegere orală şi proba de exprimare orală.

Lotul judeţului Alba a fost format din elevii: Dumitru A. Philip-prof. Văcariu Ileana; Chicidea V. Ana-prof. Arieșanu Liliana, Budae Nicoleta;  Bîcleşanu C.V. Alexia Mara, prof. Carmen Roman;  Stănescu E. Anca-Georgiana, prof. Georgeta Bădău și Alina Crişan; Rusu G. Ancuţa, prof. Lupu Lucia; Man I. Alexia Ioana, prof. Costea Ioana; Iorga Elena Bianca, prof. Carmen Roman, însoţiți fiind de către doamna profesor Arieșanu Liliana.

Elevii au așteptat cu sufletul la gură rezultatele finale din data de 22 aprilie,  pentru a vedea roadele efortului depus în pregătirea pentru olimpiadă. Deznodământul a fost unul fericit, declară elevii, toţi fiind mulţumiţi de punctajele obținute.

Premiul IDumitru Philip , clasa a VII-a,  Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba  Iulia , profesor Văcariu  Ileana

Menţiuni speciale  acordate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa Năsăud

Chicidea Ana , clasa a VIII-a,Şcoala Gimnazială  Câmpeni, profesor  Arieşanu Liliana şi Budae  Nicoleta

Man Alexia Ioana , clasa a X-a,Colegiul Naţional “Titu  Maiorescu” Aiud, profesor  Costea Ioana Maria

Iorga  Elena Bianca , clasa a X I-a, Colegiul Naţional Militar  “ Mihai Viteazu” , Alba Iulia,    profesor Roman Carmen

D-na profesor  Bodea Roxana, membru în comisia de evaluare, declară că profesorii au fost plăcut impresionaţi  de nivelul  de pregătire al tuturor elevilor şi că pasiunea pentru limba franceză a fost  împărtășită de  toți participanții.

Elevii au fost încântaţi de organizarea olimpiadei, de excursii,  de evenimentele culturale şi cele distractive  la care au participat şi speră să se revadă şi anul următor.

Felicitări sincere elevilor,  familiilor acestora, profesorilor care i-au pregătit și susținut și mult succes pe mai departe!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cum au reușit trei femei din Alba să ia, ilegal, un credit de 20.000 de lei pe numele unui bărbat

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum au reușit trei femei din Alba să ia, ilegal, un credit de 20.000 de lei pe numele unui bărbat Trei femei din Alba, dintre care una angajată a unei instituții financiare nebancare (IFN), au fost trimise în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba într-un dosar penal cu fapte de înșelciune. În esență, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea