Rămâi conectat

Actualitate

Olimpiada Internațională de Matematică se va organiza la Alba Iulia în 2018

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaționale de Matematică a încredințat României organizarea Olimpiadei Internaționale de Matematică din anul 2018, eveniment care va avea loc la Alba Iulia.

Va fi pentru a șasea oară când Romania va organiza Olimpiada Internaționala de Matematica, după edițiile din anii 1959 (Brașov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 si 1999 (toate trei, la București).

De asemenea, Romania se numără printre fondatorii competiției, alături de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrata Germana, Ungaria si fosta URSS. Romania si Bulgaria dețin si recordul de prezente (54), cu participare la toate edițiile olimpiadei.

Palmaresul loturilor olimpice romane la Olimpiada Internaționala de Matematica este de 269 de medalii: 73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz si 3 mențiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea