Ziarul Unirea
 

Ofiţeri români la instruire în SUA. Învață să opereze sistemele de rachete Patriot

Ministrul Apărării a anunțat luni, că România va trimite 60 de tineri ofiţeri în Statele Unite ale Americii pentru a învăţa să opereze sistemele de rachete Patriot, primul sistem fiind aşteptat în ţară la sfârşitul anului 2019 – începutul anului 2020.
„Suntem foarte bucuroşi că programul nostru se derulează aşa cum ne-am propus, este deja primul an în care începem partea de selecţie şi de pregătire pentru cei care vor opera ulterior sistemele Patriot. (…) Discutăm despre 60 de oameni care vor merge la instruire în Statele Unite pentru a putea să opereze aceste sisteme”, a spus Fifor .

Ministrul a precizat că vor exista astfel de staţii de pregătire pentru militarii români ca parte a contractului pe care l-a încheiat cu Guvernul SUA pentru aceste sisteme.

El a precizat că primul sistem Patriot este aşteptat în ţară la finele lui 2019 – începutul lui 2020.

„Vă reamintesc că anul trecut am făcut plata primului sistem, anul acesta sperăm ca la începutul lunii august să putem face plata celui de-al doilea sistem Patriot. Suntem exact în cadrul pe care ni l-am propus atunci când am început să derulăm acest program major de investiţii”, a afirmat Mihai Fifor.

Potrivit MApN, în cadrul acordului încheiat cu Guvernul Statelor Unite, ţara noastră îşi va dota forţele armate cu cea mai recentă configuraţie a sistemului de rachete sol-aer cu bătaie mare “Patriot”, configuraţia PAC-3+, care include elemente hardware şi software concepute până la nivelul anului 2017.

Sursa: notnews.ro

Facebook 

1 comentariu

spetsnaz 10 iulie 2018 at 13:23

Da,….da,….mergeti la instruire,ca atunci cand vor năvălii rusnacii,in Romania,sa stiti cum sa fugiti,mai repede prin gauri. Vom primii o lectie,de n-o s-o uitam in 100ani. Americanii vor fi,exact pe partea opusa a globului,uitandu-se cum cad,bombele si rachetele rusnacilor,in viitorul desert atomic,Romania

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...