Rămâi conectat

Actualitate

Ofiţeri români la instruire în SUA. Învață să opereze sistemele de rachete Patriot

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Apărării a anunțat luni, că România va trimite 60 de tineri ofiţeri în Statele Unite ale Americii pentru a învăţa să opereze sistemele de rachete Patriot, primul sistem fiind aşteptat în ţară la sfârşitul anului 2019 – începutul anului 2020.
„Suntem foarte bucuroşi că programul nostru se derulează aşa cum ne-am propus, este deja primul an în care începem partea de selecţie şi de pregătire pentru cei care vor opera ulterior sistemele Patriot. (…) Discutăm despre 60 de oameni care vor merge la instruire în Statele Unite pentru a putea să opereze aceste sisteme”, a spus Fifor .

Ministrul a precizat că vor exista astfel de staţii de pregătire pentru militarii români ca parte a contractului pe care l-a încheiat cu Guvernul SUA pentru aceste sisteme.

El a precizat că primul sistem Patriot este aşteptat în ţară la finele lui 2019 – începutul lui 2020.

„Vă reamintesc că anul trecut am făcut plata primului sistem, anul acesta sperăm ca la începutul lunii august să putem face plata celui de-al doilea sistem Patriot. Suntem exact în cadrul pe care ni l-am propus atunci când am început să derulăm acest program major de investiţii”, a afirmat Mihai Fifor.

Potrivit MApN, în cadrul acordului încheiat cu Guvernul Statelor Unite, ţara noastră îşi va dota forţele armate cu cea mai recentă configuraţie a sistemului de rachete sol-aer cu bătaie mare „Patriot”, configuraţia PAC-3+, care include elemente hardware şi software concepute până la nivelul anului 2017.

Sursa: notnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea