Oficiali din Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României, jurnaliști și experți, în vizită la Alba Iulia

O delegație mixtă formată din oficiali ai Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României (DRI), din reprezentanţi mass-media, alături de experţi în istorie, antropologie, etnografie, patrimoniu şi turism vor vizita ăîntr-un din zilele din perioada 17 – 21 iunie 2015, municipiul Alba Iulia, în cadrul unui programului „Diversitate şi patrimoniu cultural prin prisma mass-media” ce se înscrie în macrostrategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Muzeul National al Unirii din Alba iulia

Sunt vizate întâlniri cu reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba iulia și reprezentanți ai autorităților locale, care își propu­ne trecerea în revistă a unor obiective importante de patrimoniu din zona Județului Alba și Bihor.

ELIT

De asmenea, sunt stabilite întâlniri cu coordonatorii instituţiilor culturale – directori de muzee, precum şi cu membrii şi liderii organizaţiilor locale ale minorităţilor naţionale.

Programul prevede, totodată, o deplasare în oraşul Gyula din Ungaria, cu vizitarea localităţii şi întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Gyula.

Etapa a doua a acestei iniţiative a DRI este încă un pas în vederea realizării „Cărţii albastre a identităţii culturale a Du­nării”, obiectiv înscris în Aria 3 SUERD – „Cultură, turism şi contacte între oameni”.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...