Rămâi conectat

Politică Administrație

Oficiali din Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României, jurnaliști și experți, în vizită la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O delegație mixtă formată din oficiali ai Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României (DRI), din reprezentanţi mass-media, alături de experţi în istorie, antropologie, etnografie, patrimoniu şi turism vor vizita ăîntr-un din zilele din perioada 17 – 21 iunie 2015, municipiul Alba Iulia, în cadrul unui programului „Diversitate şi patrimoniu cultural prin prisma mass-media” ce se înscrie în macrostrategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Muzeul National al Unirii din Alba iulia

Sunt vizate întâlniri cu reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba iulia și reprezentanți ai autorităților locale, care își propu­ne trecerea în revistă a unor obiective importante de patrimoniu din zona Județului Alba și Bihor.

De asmenea, sunt stabilite întâlniri cu coordonatorii instituţiilor culturale – directori de muzee, precum şi cu membrii şi liderii organizaţiilor locale ale minorităţilor naţionale.

Programul prevede, totodată, o deplasare în oraşul Gyula din Ungaria, cu vizitarea localităţii şi întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Gyula.

Etapa a doua a acestei iniţiative a DRI este încă un pas în vederea realizării „Cărţii albastre a identităţii culturale a Du­nării”, obiectiv înscris în Aria 3 SUERD – „Cultură, turism şi contacte între oameni”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea