Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| Salariul de bază minim brut a CRESCUT cu 70 de lei: „O creştere de 3% faţă de luna decembrie 2020”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariul de bază minim brut pe anul 2021a fost majorat miercuri, 13 ianuarie, cu 70 de lei, ajungând la valoarea de 2.300 de lei pe lună, prin Hotărâre de Guvern, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

„Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, începând cu data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi (miercuri, n.r.), ceea ce reprezintă o creştere de 3% faţă de luna decembrie 2020″, se menţionează în comunicatul Ministerului Muncii.

Prin urmare, tariful orar va creşte în 2021 de la 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru la 13,583 lei/oră, conform sursei.

CITEȘTE ȘI: Salariile cadrelor didactice vor crește. CCR: Majorarea se va face din septembrie 2021

Formula de calcul folosită pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară pentru anul 2021 a luat în considerare rata inflaţiei de 2,2% şi creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană, de 0,8% pentru anul 2020, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

Pentru personalul cu studii superioare cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul de pregătire, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se menţine la suma de 2.350 lei lunar, care nu include sporuri şi alte adaosuri, se menţionează în Hotărârea de Guvern aprobată miercuri.

Astfel, pentru anul curent, tariful orar corespunzător salariului pentru studii superioare va fi de 13,878 lei/oră pentru un program complet de lucru de 169,333 ore, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

De majorarea salariului minim vor beneficia aproximativ 1.400.000 de angajaţi, adică în jur de 26,4% din cei 5.300.000 de salariaţi activi, potrivit MMPS.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea