OFICIAL: S-a întregistrat cel de-al treilea deces în România, al unei persoane infectate cu COVID-19. Și aceasta suferea de afecțiuni cronice

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
OFICIAL: S-a întregistrat cel de-al treilea deces în România, al unei persoane infectate cu COVID-19. Și aceasta suferea de afecțiuni cronice

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în seara de duminică, 22 martie, s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Este cel de-al treilea înregistrat astăzi, după cel al pacienților de 67 și, respectiv 74 de ani. Primul pacient decedat, cel în vârstă de 67 de ani, confirmat cu coronavirus în data de 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiași suferea de afecțiuni preexistente foarte grave – patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea deces, este cel al pacientului în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București. Acesta avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419