Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Oficial: Restituirea taxei auto se va face doar în baza cererii. Nu mai este necesară dovada plății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 25/2018, în vigoare din 30 martie 2018, simplifică procedura de restituire a taxei auto, în sensul că aceasta se va face doar în baza unei cereri depuse de persoana ce are dreptul la restituire. Astfel, nu vor mai fi necesare dovada plăţii, respectiv copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Atâta vreme cât în cererea de restituire scrie clar cine a plătit taxa și pentru ce mașină anume, cei de la Fisc vor verifica în sistemul propriu dacă plata s-a făcut pe acel nume.

Anterior, OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, stabilea că, la cererea de restituire se anexează:

–   în original sau copie, documentul doveditor al plăţii taxei, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz;

–   copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

De acum însă, prin modificările introduse de OUG nr. 25/2018, aceste documente nu vor mai fi necesare. În cererea de restituire vor fi înscrise, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului și datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei.

Organul fiscal central va verifica, în baza de date deținută sau la care are acces, plata efectuată de către contribuabil reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și informațiile privind deținerea în proprietate a autovehiculului și informațiile referitoare la înmatricularea acestuia, indicate în cererea de restituire.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 iunie – Sfântul Apostol Iuda, rudenia Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 iunie – Sfântul Apostol Iuda, rudenia Domnului Sărbătorit de credincioși pe 19 iunie, Sfântul Apostol Iuda este consemnat ca fiind unul dintre cei doisprezece Sfinți Apostoli ai lui Iisus Hristos, fiind, de altfel, apropiat de Mântuitor și din alte puncte de vedere. A nu se confunda cu Iuda Iscarioteanul, cel care l-a trădat pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea