Oficial: Restituirea taxei auto se va face doar în baza cererii. Nu mai este necesară dovada plății

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 25/2018, în vigoare din 30 martie 2018, simplifică procedura de restituire a taxei auto, în sensul că aceasta se va face doar în baza unei cereri depuse de persoana ce are dreptul la restituire. Astfel, nu vor mai fi necesare dovada plăţii, respectiv copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Atâta vreme cât în cererea de restituire scrie clar cine a plătit taxa și pentru ce mașină anume, cei de la Fisc vor verifica în sistemul propriu dacă plata s-a făcut pe acel nume.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Anterior, OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, stabilea că, la cererea de restituire se anexează:

–   în original sau copie, documentul doveditor al plăţii taxei, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz;

–   copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

De acum însă, prin modificările introduse de OUG nr. 25/2018, aceste documente nu vor mai fi necesare. În cererea de restituire vor fi înscrise, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului și datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei.

Organul fiscal central va verifica, în baza de date deținută sau la care are acces, plata efectuată de către contribuabil reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și informațiile privind deținerea în proprietate a autovehiculului și informațiile referitoare la înmatricularea acestuia, indicate în cererea de restituire.

sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Costelis 4 aprilie 2018 at 9:15

Era si timpul să dea inapoi banii din „hotia legalizată „….pardon taxa auto.

Eu 4 aprilie 2018 at 9:41

Cate legi si ordonante mai dau astia pt aceasi chestiune? Inca ca la inceputul anului existau deja procedurile pt restituire,dar nimeni nu a primit nimic,nici macar deciziile! Plus ca sunt multi ce au primit anterior parte din taxele astea si nici acum nu se specifica clar situatia lor!

patit 4 aprilie 2018 at 10:48

Daca aveti chef sa va enervati, mergeti la ghiseul fiscului fara copie dupa buletinul de identitate.

mike 4 aprilie 2018 at 20:29

Cei ce au colectat banii au listele complecte si —AUTOMAT- cine sunt pe liste — sa le trimita banii — De ce trebuie noi care am platit sa ne rugam de ei cind legea spune clar — ca banii trebuiesc restituiti — De ce nu platesc?? Tara e datoare vinduta iar ei , maharii nu stiu cum sascoata camasa– Asa se intimpla cind doar facem gargara politica si munca –nema- Si asta e numai inceputul — Nu saracesc eu pentru-$800 dolari dar nici tara nu scapa de datorii—inseland cetatenii!!!

abc 4 aprilie 2018 at 21:46

am taxa nerecuperata , taxa a fost platita de prorpetarul de la care am cumparat o merge sa o recuperez eu sau nu?

Comentariile sunt oprite