Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL: Primul caz diagnosticat cu COVID-19, din județul Alba, a fost declarat VINDECAT. Starea de sănătate a pacientei este bună și a fost externată ieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Județean Alba a confirmat vindecarea primului caz diagnosticat cu noul coronavirus, din județul Alba. Primul caz, din județul Alba, diagnosticat cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), a fost declarat vindecat.

„Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36 de ani, care s-a întors din Italia. Pacienta a intrat în carantină și a fost testată în ziua sosirii în țară. A fost internată în cadrul compartimentului de dermatovenerologie din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în data de 18.03.2020, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezența noului coronavirus. Reamintim că la începutul lunii martie compartimentul respectiv a fost special amenajat pentru a trata și îngriji astfel de cazuri.

Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 și 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieșit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună și a fost externată în cursul zilei de luni, 30.03.2020.

Pentru siguranță va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu și va fi monitorizată de către specialiștii DSP Alba.

Pentru prevenirea contaminării și răspândirii îmbolnăvirilor, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia transmite tuturor locuitorilor județului Alba să respecte, cu strictețe, toate indicațiile autorităților de sănătate publică și autorităților implicate în combaterea pandemiei”, au transmis reprezentanții Spitalului.

YouTube video

Până la această oră, în țara noastră, peste 200 de pacienți au fost declarați vindecați și externați, dar, din păcate, 68 dintre cei care s-au infectat cu noul coronavirus au murit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea