Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| Pași către război: Rusia vrea să recunoască independența Republicilor Donețk si Lugansk

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pași către război: Rusia vrea să recunoască independența Republicilor Donețk si Lugansk

Președintele rus Vladimir Putin a purtat conversații telefonice cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz, a anunțat luni seară serviciul de presă de la Kremlin, scrie Interfax, potrivit DCNEWS.

Putin va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei, relatează luni AFP, informează Agerpres. Şeful statului rus urmează să facă un anunţ pe acest subiect luni seară.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borell a anunţat că Uniunea Europeană este gata să activeze sancţiunile dacă Moscova decide să recunoască independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

De partea sa, cancelarul german Olaf Scholz a spus că recunoaşterea regiunilor separatiste din estul Ucrainei de către Rusia ar însemna ”o ruptură unilaterală” a Acordurilor de la Minsk din 2015.

Liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o „cooperare în materie de apărare”. Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii „Republicii Populare Doneţk” şi „Republicii Populare Lugansk”, Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik.

”Putin a informat despre rezultatele ședinței extinse a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a analizat situația actuală din jurul Donbasului în contextul deciziei Dumei de Stat privind recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Astăzi, conducerea Republicilor Populare Donețk și Lugansk au primit apeluri pentru recunoașterea suveranității lor în legătură cu agresiunea militară a autorităților ucrainene, bombardarea masivă a teritoriului Donbas, în urma cărora populația civilă suferă.”, se arată în comunicat.

”Ținând cont de toate acestea, președintele Rusiei a spus că intenționează să semneze un decret corespunzător în viitorul apropiat”, informează serviciul de presă.

Președintele Franței și Cancelarul Federal al Germaniei ”și-au exprimat dezamăgirea față de această evoluție. În același timp, ei și-au exprimat disponibilitatea de a continua negocierile”, se arată în comunicat.

Cum le este prezentată rușilor situația din Donbas de televiziunea de stat

Vladimir Putin va face un apel în direct la TV în această seară, iar între timp televiziunea de stat Pervîi Kanal difuzează reportaje video din Donețk, cu școli și case distruse, despre care jurnaliștii spun că au fost bombardate de armata Ucrainei. Totodată, presa lui Putin susține că oamenii de acolo sunt în pericol și că Rusia i-a ajutat pe oameni să se evacueze și să se refugieze în Rusia. Situația este descrisă la Kremlin ca fiind una tensionată și periculoasă.

Sunt prezentate chiar și interviuri cu oameni locuiesc în Donbas și spun că situația este similară cu cea de acum câțiva ani, când izbucnise conflictul. Jurnaliștii Pervîi Kanal prezintă situația într-o așa manieră, de parcă Rusia ar fi salvatorul oamenilor de acolo. Sunt difuzate imagini cu bătrâni care sunt evacuați din Donețk și Lugansk, despre care spun că sunt cetățenii lor pentru că sunt de naționalitate rusă.

Precizăm că Pervîi Kanal este canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea