Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

OFICIAL: Numărul persoanelor care se află în carantină și în izolare, în județul Alba. Amenzi de peste 89.000 de lei, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Prefecturii Județului Alba au transmis că, la data de 1.05.2020, în județul nostru se aflau de 147 de persoane în carantină şi 251 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 716 persoane din carantină şi 4.679 persoane din izolare la domiciliu.

Poliţiştii din Alba continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, 282 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 132 de persoane, iar echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

Au fost verificate 518 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi a măsurilor impuse de starea de urgenţă.

În urma activităţilor au fost identificate 95 de persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 89.290 lei.

Au fost organizate 4 acţiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 207 autovehicule şi 365 de persoane.

De exemplu, cu ocazia acţiunii organizată de Poliţia Oraşului Câmpeni, între orele 09.00 – 13.00, 15.00 – 19.00, au fost legitimate 121 de persoane, 86 de autovehicule şi 13 persoane aflate în izolare. Au fost aplicate 20 de sancţiuni, din care 11 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie. La acţiune, alături de poliţişti au participat jandarmi, poliţişti locali şi personal silvic.

Tot ieri, 30 aprilie, între orele 09.00 – 13.00, pe raza municipiului Sebeş a avut loc o acţiune organizată de Serviciul de Ordine Publică din IPJ Alba.

Pe durata celor 4 ore au fost legitimate 188 de persoane şi au fost controlate 95 de autovehicule. Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, din care 11 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 115 jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. În urma acţiunilor specifice au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare cu privire la circulaţia persoanelor.

În data de 30 aprilie, jandarmii au fost angrenaţi în 87 de misiuni desfăşurate în contextul pandemiei.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, face un apel către toţi locuitorii judeţului nostru să abordeze ziua de 1 Mai altfel decât de obicei, să respecte regulile de distanţare socială şi Ordonanţele Militare şi să rămână acasă.

Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi înţelegeţi că putem ieşi cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile şi dacă continuăm să acţionăm împreună.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea