Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| În Alba, 9 persoane se află în carantină și 1.691 izolate la domiciliu. Continuă acțiunile în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Alba, 9 persoane se află în carantină și 1.691 izolate la domiciliu. Continuă acțiunile în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

La data de 01.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

persoane în carantină – 9;
persoane ieşite din carantină – 1.078;
persoane izolate la domiciliu – 1.691;
persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.936.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 100 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, fiind angrenați în 70 de misiuni în contextul actual.

În minivacanța de 1 iunie, jandarmii acționează pentru siguranța cetățenilor, asigurând măsuri de ordine publică. De asemenea, jandarmii montani se află pe traseele montane și în stațiunile turistice, pentru a informa cetățenii și pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente neplăcute

Cu siguranță pentru fiecare!

În ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au desfășurat un numar de 13 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 14 cadre ISU Alba.

Vă reamimtim că începând de astăzi, 1 iunie a.c., restricția cu privire la deplasarea/ libera circulația în afara localității/zonei metropolitane a fost ridicată și nu mai este nevoie de declarația pe proprie răspundere. De asemenea, au fost publicate în Monitorul Oficial al României ordinele comune pentru desfășurarea unor activități în contextul stării de alertă, dintre care amintim cele cu referire la unitățile de alimentație publică; domeniul culturii; operarea plajelor turistice; activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică; realuarea competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/ sau legitimați.

Documente oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, la secțiunea ,,Hotărâri și legislație”.

De asemenea, pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă propuse de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea