Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 200 persoane se află în carantină și 256 izolate la domiciliu. Continuă misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Alba, 200 persoane se află în carantină și 256 izolate la domiciliu. Continuă misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19

La data de 13.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 200;
  • persoane ieşite din carantină – 851;
  • persoane izolate la domiciliu – 256;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.832.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 272 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 197 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.246 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență și au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 125 de  autovehicule și 154 de persoane.

De exemplu, la Blaj, în 4 ore au fost controlate 57 de autovehicule, legitimate 72 de persoane și au fost verificate 59 de persoane aflate în izolare.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 8 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 la Legea 61/1991 privind liniștea și ordinea publică.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul  răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 100 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, fiind angrenați în 81 de misiuni.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte cu stricteţe regulile impuse de autorităţi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult, virusul nu a trecut. Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea