Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 199 de persoane în carantină și 287 în izolare. Amenzi URIAȘE date de autorități, în utlimele 24 de ore, pentru nerespectarea Ordonanțele Militare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit reprezentanțiilor Prefecturii Alba, la data de 6 mai 2020, în județul nostru, 199 de persoane se aflau în carantină și 287 în izolare la domiciliu. De la începutul pandemiei, 747 de persoane au ieșit din carantină și 4.726 din izolarea la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 259 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

A fost verificat verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 187 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 504 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 113 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 112.000 lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 115 autovehicule și 180 de persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată de Serviciul de Ordine Publică în municipiul Blaj și a localităților rurale arondate, au fost legitimate 144 de persoane, verificate 103 autovehicule și 21 de persoane aflate în izolare. Au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care 27 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Polițiștii din Blaj au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi și polițiști locali.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 108 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei

În data de 5 mai, jandarmii au fost angrenați în 87 de misiuni, dintre care 15 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Este important să rămânem, în continuare, acasă, pentru siguranţa noastră şi a celor dragi! Acţionând împreună, vom trece cu bine peste această încercare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea