Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL: Al 5-lea caz CONFIRMAT de coronavirus în Alba: Un bărbat de 77 de ani, angajat al unei primării din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Surse ale ziarulunirea.ro ne-au declarat că un angajat în vârstă de circa 70 de ani, pensionat dar care lucrează în primăria Zlatna a făcut un accident vascular și a fost transportat la Secția de Boli Infecțioase a SJU Alba întrucât prezenta febră.

Primăria din Zlatna a fost închisă, de azi dimineață ca o măsură de precauție, iar bărbatul a fost testat. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, rezultatul testului COVID-19 a fost pozitiv.

Angajații urmează să treacă printr-o anchetă epidemiologică, iar colegii acestuia se află în izolare la hotelul bazei sportive Minaur Zlatna, urmând să fie testați contacții direcți ai bărbatului, în primul rând soția și colegii de birou.

UPDATE: „În această seară mai avem un pacient din Zlatna, de la Secția de Boli infecțioase, confirmat pozitiv cu coronavirus”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, managerul SJU Alba, Diana Mîrza.

În Alba mai sunt 4 cazuri confirmate cu coronavirus după cum urmează:

Primul caz este cel al unei femei de 36 de ani, aflată în carantină, revenită recent din străinătate, care a fost internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Se pare că acest caz este vindecat.

Al doilea caz este cel al unei alte femei, angajată a unei instituţii din Alba Iulia, care a participat, împreună cu alţi doi colegi, la o activitate de serviciu, unde a intrat în contact cu un bărbat confirmat ulterior cu coronavirus. Femeia este asimptomatică şi din acest motiv urmează tratament în izolare la domiciliu.

Cel de-al treilea caz este cel al bărbatului de 60 de ani care a fost confirmat pozitiv în timp ce se afla în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Bărbatul s-a prezentat vineri dimineaţă la UPU, dar din cauză că era o persoană cunoscută cu probleme respiratorii, a fost trimis la secţia de infecţioase, iar acolo a fost testat, dar şi starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit între timp. Rezultatul testului, a fost anunţat sâmbătă seara: pozitiv. Bărbatul se află pe secția special amenajată pentru a primi pacientii infectaţi cu coronavirus, dar în zilele următoare va fi trimis la spitalul din Blaj, desemnat unitate sanitară suport.

Al 4-lea caz este Este  un bărbat din comuna Ciuruleasa care fusese internat la Secția de boli infecțioase.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din județul Alba, a fost adus, în noaptea de 29 spre 30 martie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orășenesc Abrud.

Pacientul era febril și a fost internat în compartimentul dermatovenerologie, din cadrul secției de boli infecțioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).a

I-au fost fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcției de Sănătate Publică Alba. Rezultatul testării, în cazul său, din data de 30.03.2020, a fost pozitiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea