Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL: Al 5-lea caz CONFIRMAT de coronavirus în Alba: Un bărbat de 77 de ani, angajat al unei primării din județul Alba

Publicat

în

Surse ale ziarulunirea.ro ne-au declarat că un angajat în vârstă de circa 70 de ani, pensionat dar care lucrează în primăria Zlatna a făcut un accident vascular și a fost transportat la Secția de Boli Infecțioase a SJU Alba întrucât prezenta febră.

Primăria din Zlatna a fost închisă, de azi dimineață ca o măsură de precauție, iar bărbatul a fost testat. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, rezultatul testului COVID-19 a fost pozitiv.

Angajații urmează să treacă printr-o anchetă epidemiologică, iar colegii acestuia se află în izolare la hotelul bazei sportive Minaur Zlatna, urmând să fie testați contacții direcți ai bărbatului, în primul rând soția și colegii de birou.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE: „În această seară mai avem un pacient din Zlatna, de la Secția de Boli infecțioase, confirmat pozitiv cu coronavirus”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, managerul SJU Alba, Diana Mîrza.

În Alba mai sunt 4 cazuri confirmate cu coronavirus după cum urmează:

Primul caz este cel al unei femei de 36 de ani, aflată în carantină, revenită recent din străinătate, care a fost internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Se pare că acest caz este vindecat.

Al doilea caz este cel al unei alte femei, angajată a unei instituţii din Alba Iulia, care a participat, împreună cu alţi doi colegi, la o activitate de serviciu, unde a intrat în contact cu un bărbat confirmat ulterior cu coronavirus. Femeia este asimptomatică şi din acest motiv urmează tratament în izolare la domiciliu.

Cel de-al treilea caz este cel al bărbatului de 60 de ani care a fost confirmat pozitiv în timp ce se afla în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Bărbatul s-a prezentat vineri dimineaţă la UPU, dar din cauză că era o persoană cunoscută cu probleme respiratorii, a fost trimis la secţia de infecţioase, iar acolo a fost testat, dar şi starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit între timp. Rezultatul testului, a fost anunţat sâmbătă seara: pozitiv. Bărbatul se află pe secția special amenajată pentru a primi pacientii infectaţi cu coronavirus, dar în zilele următoare va fi trimis la spitalul din Blaj, desemnat unitate sanitară suport.

Al 4-lea caz este Este  un bărbat din comuna Ciuruleasa care fusese internat la Secția de boli infecțioase.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din județul Alba, a fost adus, în noaptea de 29 spre 30 martie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orășenesc Abrud.

Pacientul era febril și a fost internat în compartimentul dermatovenerologie, din cadrul secției de boli infecțioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).a

I-au fost fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcției de Sănătate Publică Alba. Rezultatul testării, în cazul său, din data de 30.03.2020, a fost pozitiv.

Publicitate

Ştirea zilei

Directorul DSP ALBA, Alexandru Sinea, a semnat contract cu gunoierii, dar pubela nu a venit. Sfidare din partea asocierii RER Vest – RETIM

Publicat

în

Directorul DSP ALBA, Alexandru Sinea, a semnat contract cu gunoierii, dar pubela nu a venit. Sfidare din partea asocierii RER Vest – RETIM

Haos total la ghene si vorbe aruncate, cam atât, în rest miros de stângăcie. Dacă nici la nivel de lideri de instituții din Alba „treaba nu e treabă” și nu există nici aici respect, măcar superficial, asta se traduce în sfidare și doar încasare, păi oamenii de rând ce să mai spere din partea Asocierii RER Vest – Retim, a conglomeratului de firme de casă a PNL?

Oricât de capabil ar fi purtătorul de cuvânt al gunoierilor situația din teritoriu îl bate prin lipsa de fapte,  oricât de imperfect ar fi fost definit serviciul, uneori,  gunoierii ne servesc vorbe, în loc de  normalitate, specifică secolului în care trăim.

Electrica Furnizare Discount

Alexandru Sinea, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, declară pentru ZiarulUnirea.ro : Am semnat contract cu societatea de salubrizare, pentru imobilul în care locuiesc, nu am primit, încă, o pubelă!”.

Citește mai mult

Ştirea zilei

SURSE| Viceprimarul Popescu de Alba Iulia nu a primit pubelă, dar poate să își plângă singur pe umăr

Publicat

în

SURSE| Viceprimarul Popescu de Alba Iulia nu a primit pubelă, dar poate să își plângă singur pe umăr

Nenumărate și oarecum infinite sunt căile economiei de piață, mai ales când câștigi toate licitațiile, pe cele mai bune două zone din județ, și groapa de gunoi, mai ceva ca la „loz în plic”.

Bietul viceprimar Popescu nu poate decât să își plângă singur pe umăr, din moment ce nu are în față o pubelă, iar ceilalți cetățeni, ori firme, ce au încheiat contracte și nu au primit pubela nu au cui să se adreseze.

Electrica Furnizare Discount

Gluma, ca și glumă, dar în Alba Iulia noii gunoieri nu și-au îndeplinit obligațiile asumate prin contractul cu ADI Salubris. Sute de cetățeni și zeci de firme neavând încă recipiente pentru colectarea deșeurilor.

Desigur, orice început e dificil, dar în istoria post-revoluționară a orașului, de treizeci de ani o astfel de bătaie de joc nu s-a mai întâmplat.

Pe vremea Salprestului, de pildă, o firmă mică, locală, colectarea deșeurilor mergea ceas, față de ceasul cu cuc ce cântă delăsător acum.

Cetățeanul Emil Popescu, se poate adresa însă cu o sesizare viceprimarului Popescu. Poate se rezolvă …

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Băcănia Transilvania”, din Alba Iulia, un mic „colț” al produselor tradiționale: Pasionații de gust autentic se pot bucura de o gamă largă de bunătăți

Publicat

în

FOTO VIDEO| „Băcănia Transilvania”, din Alba Iulia, un mic „colț” al produselor tradiționale: Pasionații de gust autentic se pot bucura de o gamă largă de bunătăți

Tot mai multe persoane tind să treacă de la achiziționarea alimentelor din marile magazine la achiziționarea și totodată susținerea micilor producători.

Un exemplu al unui astfel de producător este Băcănia Transilvania, situat în zona pieței din Cetate, unde pot fi găsite alimente ale producătorilor locali, de la dulcețuri, siropuri, paste făinoase, pâine sau mezeluri, până la ulei presat la rece, lactate sau prăjituri.

Electrica Furnizare Discount

„Am început proiectul aceasta cu magazinul din dorința de a ajunge cât mai aproape de client cu produsele noastre și nu numai cu produsele noastre, cât și cu produsele celorlalți parteneri și producători care sunt la fel ca și noi.

Ideea noastră a început în anul 2012, când am înființat cultura de afini, sus la munte, Bucium, Poieni, pe lângă afine am înființat o cultură de zmeură și de coacăze. Fructele le vindem în stare proaspătă, dar avem și un surplus pe care am hotărât să îl procesăm, și de acolo ne-a venit ideea să cultivăm și legume și să diversificăm sortimentele de conserve, de produse procesate.

În 2015 am autorizat unitatea de procesat, la Oarda, și de atunci suntem prezenți pe piața din Alba Iulia, din Cluj, din Hunedoara, din București, din Oradea, Arad și acum am hotărât să fim prezenți chiar și prin propriul nostru magazin, chiar aici, la Alba Iulia.

Pe lângă produsele noastre am adus producători din județul Alba și din împrejurimi de ulei presat la rece, de alte sortimente de dulcețuri și siropuri, de pâine, mezeluri, lactate, prăjituri.

Ideea magazinului a plecat de la afacerea noastră de familie. Îl administrăm tot în familie și magazinul, eu, fratele meu, soția mea și cumnata mea.

În continuare avem deschidere către toți producătorii de aici din zonă și din împrejurimi care doresc o colaborare cu noi, au ușa noastră deschisă și îi așteptăm cu mare drag atât pe ei cât și pe clienții finali”, a declarat Petrașcu Bogdan, administratorul Băcăniei Transilvania.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare