Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Oferta de titluri de stat pentru populație a fost suprasubscrisă, după două zile de la lansare. Emisiunea va fi suplimentată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bani-465x215Titlurile de stat pentru populaţie au fost suprasubscrise în doar două zile de la lansare, cererea totală ajungând la 108,8 milioane lei, în condiţiile în care valoarea orientativă a ofertei este de 100 de milioane de lei, iar  emisiunea urmează să fie suplimentată în funcţie de valoarea totală a cererii, notează digi24.ro

Citiți și MFP: Populația va putea cumpăra titluri de stat în perioada 11-29 iulie, la o dobândă de 2,15% pe an

Potrivit Ministerului de Finanțe, până la finalul zilei de marţi, 3.425 de persoane fizice au subscris titluri de stat, de aproape trei ori mai mulţi faţă de numărul total înregistrat la emisiunea similară de anul trecut, de 1.236 de persoane fizice.

Luni, în prima zi de vânzare a titlurilor de stat, 655 de investitori au subscris titluri în valoare de 2,7 milioane de lei.

„Ţinta anunţată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcţie de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul român”, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, citată într-un comunicat.

Oferta are loc în perioada 11-29 iulie, iar titlurile au o dobândă de 2,15% pe an, peste dobânzile oferite în acest moment de bănci. Un alt avantaj pentru investitori este faptul că veniturile generate de deţinerea titlurilor de stat nu sunt impozitate, spre deosebire de veniturile din dobânzile bancare, care sunt taxate cu 16%.

Titlurile, scadente în 2018, au o valoare nominală de 100 de lei, iar o singură persoană poate achiziţiona cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei.

Titlurile de stat pot fi achiziţionate, fără costuri, de la patru bănci intermediare – BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania.

sursa:digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea