Oferă produse de curățenie și jefuiesc pensionarii – Două tinere sunt căutate de polițiștii din Alba Iulia, pentru infracțiuni de furt

Poliţiştii din Alba Iulia efectează cercetări pentru identificarea autoarelor a două furturi din locuinţele unor pensionare din municipiu. Pentru a fi primite în casă, cele două femei ofereau gratuit, produse de curăţenie

În zilele de 2 şi 3 septembrie a.c., Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către două femei, în vârstă de 80, respectiv 82 de ani care locuiesc în apartamente situate în zona Cetate, cu privire la faptul că au fost victime ale unor infracţiuni de furt.

ELIT

Se pare că cele două vârstnice au primit în locuinţe două femeie tinere (de 20 – 25 de ani,) care ofereau gratuit produse de curăţenie, pentru pensionari. În aceste împrejurări, cele două tinere au profitat de neatenţia pensionarelor şi  le-au sustras importante sume de bani”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Poliţiştii din Alba Iulia au demarat activităţile de cercetare pentru identificarea celor două tinere care au comis faptele, în vederea tragerii lor la răspundere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

*Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni, Poliția Alba recomandă:

– Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.
– Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează fie la administratorul blocului.
– Reţineţi semnalmentele persoanelor suspecte;
– Sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul de urgenţă 112.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...