Rămâi conectat

Curier Județean

Ocna Mureș, un „smart city” în devenire. O rețea Wi-Fi a fost implementată prin finanțare europeană. Ce zone intră sub acoperirea semnalului

Publicat

în

Primăria Ocna Mureș a anunțat printr-o postare că a fost finalizată realizarea proiectului „GRANT WI-FI4EU – Promovarea Interconectivității la Internet în comunitățile locale în orașul Ocna Mureș”, finanțat de Uniunea Europeană.
Scopul acestei investiții din fonduri europene este de a promova internet WiFi gratuit în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice din localități ale Uniunii Europene.
Durata lucrărilor a fost prelungită din motive obiective, respectiv stările de urgență și de alertă care au fost introduse în țară începând cu luna martie 2020.
Au fost finalizate inclusiv verificările de la distanță a rețelei WiFi de către finanțator. De astăzi a început și monitorizarea de la distanță, timp de 3 ani, a funcționării rețelei WiFi municipale de către Uniunea Europeană.
Este posibil ca pentru scurte perioade de timp, având în vedere și lucrările care se efectuează în oraș, să existe unele disfuncționalități ale funcționării rețelei.
De exemplu, în Parcul de la intersecția străzilor N. Iorga cu 9 Mai (Centru) rețeaua este întreruptă momentan datorită lucrărilor care se efectuează pentru transferul cablurilor aeriene din intersecție în subteran.
Denumirea rețelei WiFi este WiFi4EU iar accesul este liber, gratuit, nu sunt necesare user și parolă.
Locațiile acoperite de rețeaua WiFi4EU sunt:
– Parcul de la intersecția străzilor N. Iorga cu 9 Mai (Centru)
– Piața agricolă
– Piața industrială (locația de la APA CTTA)
– Parcul de la intersecția străzilor N. Iorga cu M. Eminescu
– Parcul de la intrarea în cartierul Mălin
– Terenul de joacă dintre blocuri din cartierul Mălin
– Stadionul SODA
– Parcul ce va fi construit la intersecția străzilor G. Coșbuc cu M. Kogălniceanu
– Terenul sintetic din Uioara de Sus
Publicitate

Curier Județean

DSP ALBA: Bilanțul campaniei de vaccinare la nivelul județului pentru vineri, 22 octombrie 2021

Publicat

în

DSP ALBA: Bilanțul campaniei de vaccinare la nivelul județului pentru vineri, 22 octombrie 2021

Un număr de 2392 de persoane din județul Alba s-au vaccinat în cursul zilei de vineri, 22 octombrie, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Alba.

Potrivit datelor transmise de DSP Alba un număr ridicat de persoane, din total celor ce au ales să se imunizeze în cursul zilei de ieri au beneficiat de prima doză a vaccinului sau de vaccinul Johnson & Johnson.

Electrica Furnizare Discount

Situația campaniei de imunizare în data de 22.10.2021 la nivelul județului Alba

Localitate / doza 1 / doza 2 /doza 3 / Johnson&Johnson / TOTAL

Alba Iulia 414 70 265 191 940

Blaj 102 14 57 60 233

Aiud 128 23 74 102 327

Sebes 133 24 53 125 335

Cugir 56 19 27 45 147

Câmpeni 92 9 28 39 168

Ocna Mureș 56 5 23 10 94

Teius 28 6 25 10 69

Zlatna 16 2 11 5 34

Ighiu 14 0 6 – 20

RURAL (medici de familie)
25 25

TOTAL 1039 172 569 612 2392

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Publicat

în

Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Mai mulți cetățeni din municipiul Aiud au semnalat neregului în ceea ce privește colectarea deșeurilor vegetale de pe unele străzi din oraș.

Doleanțele au ajuns la urechile autorităților, care spun că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu operatorul, pentru a rezolva problema.

„Suntem nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale. De câteva zile primim mesaje de la cetățeni care ne semnalează deficiențe în colectarea acestora. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu operatorul pentru a remedia problema”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Publicat

în

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Preșcolarii grupei mari, grupa ”Iepurașilor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare Baying Iulia și Potopea Denisa, au sărbătorit încheierea Proiectului Tematic ”Simfonia Toamnei” printr-un Carnaval.

Preșcolarii, au ales să îmbrace fiecare costumul preferat: de zâne, prinți și prințese, eroi, iepurași, fluturași și alte personaje de poveste. Ziua a fost plină de activități distractive, jocuri alese și îndrăgite de cei mici.

Electrica Furnizare Discount

Prin toate activităţile desfăşurate la grupă, în perioada derulării Proiectului Tematic, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele pe care le aveau, dar şi de a-şi satisface curiozitatea cu informaţii despre lucruri neştiute.

Toamna este anotimpul roadelor bogate, a recoltei, a veseliei, a harniciei si a pregatirilor pentru iarna, iar preșcolarii din grupa ”Iepurașilor” au sărbătorit acest anotimp, în cel mai plăcut mod, cu veselie și bucurie!

Doamna director, prof. Seician Maria, transmite felicitări cadrelor didactice și mulțumiri părinților pentru implicare și colaborare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare