Ocna Mureș, un „smart city” în devenire. O rețea Wi-Fi a fost implementată prin finanțare europeană. Ce zone intră sub acoperirea semnalului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Primăria Ocna Mureș a anunțat printr-o postare că a fost finalizată realizarea proiectului „GRANT WI-FI4EU – Promovarea Interconectivității la Internet în comunitățile locale în orașul Ocna Mureș”, finanțat de Uniunea Europeană.
Scopul acestei investiții din fonduri europene este de a promova internet WiFi gratuit în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice din localități ale Uniunii Europene.
Durata lucrărilor a fost prelungită din motive obiective, respectiv stările de urgență și de alertă care au fost introduse în țară începând cu luna martie 2020.
Au fost finalizate inclusiv verificările de la distanță a rețelei WiFi de către finanțator. De astăzi a început și monitorizarea de la distanță, timp de 3 ani, a funcționării rețelei WiFi municipale de către Uniunea Europeană.
Este posibil ca pentru scurte perioade de timp, având în vedere și lucrările care se efectuează în oraș, să existe unele disfuncționalități ale funcționării rețelei.
De exemplu, în Parcul de la intersecția străzilor N. Iorga cu 9 Mai (Centru) rețeaua este întreruptă momentan datorită lucrărilor care se efectuează pentru transferul cablurilor aeriene din intersecție în subteran.
Denumirea rețelei WiFi este WiFi4EU iar accesul este liber, gratuit, nu sunt necesare user și parolă.
Locațiile acoperite de rețeaua WiFi4EU sunt:
– Parcul de la intersecția străzilor N. Iorga cu 9 Mai (Centru)
– Piața agricolă
– Piața industrială (locația de la APA CTTA)
– Parcul de la intersecția străzilor N. Iorga cu M. Eminescu
– Parcul de la intrarea în cartierul Mălin
– Terenul de joacă dintre blocuri din cartierul Mălin
– Stadionul SODA
– Parcul ce va fi construit la intersecția străzilor G. Coșbuc cu M. Kogălniceanu
– Terenul sintetic din Uioara de Sus

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419