Rămâi conectat

Curier Județean

Ocna Mureș: Terenul afectat de surparea din 2010 va fi refăcut – lucrările costă aproximativ 40.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Ocna Mureș vor începe lucrările de amenajare a terenului din zona intersecţiei Str. M. Eminescu cu str. N. Iorga – porţiunea afectată de scufundarea de teren din data de 22 decembrie 2010.

Contractul prevede reconstrucţia ecologică prin aducerea la forma iniţială a terenului și este în valoare de aproximativ 40.000 de euro (175.000 de lei), cu finanțare din bugetul local. În această sumă sunt cuprinse servicii de proiectare tehnică și lucrări de stabilizare și amenajare a terenului.

Licitația a fost lansată de Primăria Ocna Mureș în luna octombrie 2012 și a avut un singur ofertant – firma BTC Închirieri Utilaje SRL cu sediul în Războieni, care a făcut o ofertă cu 2.000 de lei mai mică decât valoarea estimată inițial.

Potrivit caietului de sarcini termen de execuție al lucrărilor este de 6 luni de la data comunicării ordinului de începere, din care 20 zile sunt alocate întocmirii proiectului tehnic.

Reamintim că în data de 22 decembrie, la ora 5.30, în apropiere de centrul orașului s-a produs un con de surpare plin cu apă în câmpul de sonde al SC Salina, la o distanţă de 10 m de magazinul Plus. Craterul format, care iniţial a avut un diametru de aproximativ 7 – 8 m, s-a mărit treptat, producând importante pagube materiale, de ordinul milioanelor de euro. Surparea de teren a provocat prăbuşirea supermarketului Plus şi a unor anexe gospodăreşti iar suprafața afectată a ajuns la aproximativ 2.000 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, dar au fost evacuate 18 persoane şi bunurile materiale din clădirile ameninţate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea