Rămâi conectat

Politică Administrație

Oana Badea și Ion Dumitrel critică activitatea ISJ Alba: Dorin Sandea nu cunoaște textul de lege

Bogdan Presecan

Publicat

în

În cadrul unei conferințe de presă dedicate încheierii cursului organizat de PDL si Fundatia Konrad Adenauer la Alba Iulia, Oana Badea, fost secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că va face publică o listă cu mai mulți directori de unități școlare din Alba aflați în situație de incompatibilitate, cu “binecuvântarea” Inspectorului Școlar General al județului Alba, Dorin Sandea. Democrat-liberala a subliniat necesitatea depolitizării funcțiilor de decizie în sistemul de educație.

Oana Badea: “Vom veni cu nume de directori care sunt în situație de incompatibilitate, cu binecuvântarea Inspectorului Școlar General al județului Alba. Este a nu știu câta oară când domnul Sandea dovedește că nu cunoaște textul de lege.

Ultima dată când a dovedit acest lucru, a fost în unica conferință de presă de dinaintea anulului școlar când a infestat pur și simplu presa, cu afirmația că elevii claselor a XI și a XII nu trebuie să primească manuale în mod gratuit, pentru că ei nu sunt în învățământul obligatoriu.

Îi reamintesc să citească Legea Educației Naționale, care, la Art 13 alin. 3, spune că învățământul liceal din România este generalizat și gratuit. Este punctul de plecare când crei să fi inspetor general într-un județ.”

Legat de activitatea ISJ Alba, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a declarat astăzi că este instituția cu care administrația județeană lucrează cel mai greu, iar acest lucru se va schimba substanțial, de la 1 Ianuarie 2014, dacă va intra în vigoare proiectul de descentralizare si reorganizare care prevede trecerea unor instituții, cu personalul aferent in subordinea CJ Alba.

Un alt deziderat al social-democraților este, potrivit democrat-liberalei, debirocratizarea muncii pe care dascălul o face la catedră.

“O altă solicitare pe care o facem frecvent este de debirocratizare a muncii pe care dascălul o face la catedră, tocmai pentru a crește timpul pe care acesta îl acordă pregătirii elevilor”, a mai spus Oana Badea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea