Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Oana Badea, PNL Alba| ”Tipic PSD: Birocrație și nepăsare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul PSD își propune economii pe spatele elevilor și familiilor acestora. Face tot posibilul să nu fie asigurate manuale gratuite elevilor din clasele terminale de liceu. Altfel spus, Hotărârea de Guvern 733/09.09.2015, care oricum încalcă legea pentru că nu asigură integral gratuitatea manualelor, pune cel puțin două obstacole în utilizarea efectivă a jenantei sume de 55 de lei/ elev: cel al informării deficitare și cel al birocrației desăvârșite.

Oana BadeaPână în prezent, nu s-a realizat nicio diseminare instituțională a hotărârii în așa fel încât informația în sine și procedurile să fie cunoscute de către beneficiarii direcți și îndreptățiți. Pentru acest lucru ministerul și ISJ Alba sunt răspunzătoare.

Elevii și părinții acestora ar fi trebuit informați încă din prima zi, că școlile decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015. De asemenea ar fi trebuit sa afle ca, in baza Hotărârii, se decontează doar sumele cheltuite pentru achiziționarea manualelor școlare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educației pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

În privința birocrației lucrurile sunt evidente. Decontarea cheltuielilor cu achiziționarea manualelor școlare de către elevii din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a se face dacă aceștia depun la secretariatul unității de învățământ următoarele: solicitarea scrisă, factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit, precizări despre manualele achiziționate și suma achitată, titlul, autorii, editura, etc. Se pare că au uitat să treaca și dosarul! Nu ar fi de mirare ca foarte mulți dintre elevi să renunțe pur și smplu la utilizarea banilor pentru manuale.

Cerem celor responsabili informarea corectă și urgentă a elevilor din ciclul superior al liceului cu privire la dreptul lor de a beneficia de manuale gratuite. De asemenea, solicităm ISJ Alba, cel care are obligații instituite prin lege, să asigure manualele în școli, să facă publică procedura pe care o au de urmat elevii astfel încât textul HG 733 să devină realitate pentru fiecare dintre beneficiari.

Oana BADEA, vicepreședinte al Biroului Politic Județean al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea