Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Oana Badea, PDL Aiud: ”Majorarea tarifelor pentru salubrizare la Aiud – o țeapă estivală marca USL”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii PDL Aiud au declanșat acțiunea în contencios administrativ privind creșterea tarifelor pentru salubrizare, împotriva Primăriei Aiud. Anunțul a fost făcut în conferința de presă susținută de Oana Badea care a precizat că acțiunea în instanță își urmează calea legală, fiind înregistrată cu nr. 4724/ 107/ 2013.

Ca mulți dintre dumneavoastră, considerăm că majorarea cu 63% a acestor tarife nu a fost justificată iar în calitatea de consilieri locali considerăm că a fost adoptată în condiții de nelegalitate. Prin acțiunea în contencios solicităm pe de-o parte anularea integrală a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Aiud nr. 135/10.07.2013, privind modificarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare din municipiul Aiud, iar pe de altă parte, suspendarea executării acestei hotărâri până la pronunţarea instanţei de fond”, a spus consilierul local Oana Badea.

Reprezentanții PDL din Aiud consideră că adoptarea hotărârii în cauză s-a realizat prin încălcare mai multor prevederi legale, respectiv art. 46, alin. (1) şi (2), din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale și art. 77, alin. 2 din Legea 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Domnul Opriţa Florian care întruneşte, concomitent, atât calitatea de consilier local PNL, cât şi pe cea de director executiv al operatorului de salubritate, a participat la dezbaterea, la votarea şi la adoptarea proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor de salubritate. Domnul Opriţa Florian nu a anunţat la începutul şedinţei de Consiliu Local despre starea sa de incompatibilitate, conform prevederilor legale în vigoare fapt precizat în procesul verbal. Procesul-verbal al şedinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Aiud din data de 10.07.2013, la pag. 3, consemnează explicit: „Dl consilier Opriţa nu a anunţat în plenul şedinţei consemnarea abţinerii de la vot, astfel cum prevede art. 77 alin. (2) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali”. În ciuda acestor evidențe, de trei luni Primăria Aiud continuă să-și adâncească mâinile în buzunarele fiecărui aiudean de bună credință fără a îndrepta lucrurile”, a explicat Oana Badea.

Democrat-liberala din Aiud a mai arătat că în luna septembrie 2013, în urma unui control, Garda de Mediu a constatat că ”Accesul în halda de gunoi din Aiud nu este securizat, nu este asigurată paza. Reprezentantul primăriei  declară că este organizat sistemul de pază deși la momentul inspecției în teren nu există nicio persoană pe amplasament. În interiorul depozitului există urme recente ale unor mijloace auto de mari dimensiuni care confirmă că s-a intrat în depozit după sistarea depozitării. Au fost identificate în depozit, cantități de deșeuri depozitate sporadic( se anexează în copie bonuri de marcaj din luna august 2013). Nu s-a făcut până la data controlului o compactare a cantităților de deșeuri depozitate până la data de 16.07.2013, fapt ce nu permite o estimare a cantităților de deșeuri depozitate după această dată”.

Creșterea tarifelor de salubrizare s-a fundamentat tocmai pe costurile generate de închiderea depozitului de deșeuri menajere din Aiud și transportarea gunoiului la Alba Iulia. Și ce aflăm noi în septembrie? Că groapa s-a închis și nu prea, că primarul nu a făcut demersurile necesare legale în acest sens, mai mult e incapabil să asigure paza unui depozit de gunoi. Păi dacă nici gunoiul nu-l poate păzi ce să mai vorbim despre lucruri mai importante. Nici nu vreau să mă gândesc la o situație de altă natură, pentru că aceasta are iz penal. Una peste alta, aiudenii au plătit transportul gunoiului la Alba Iulia dar n-au nicio garanție că acesta nu a fost depozitat la Aiud. Cum îmi spunea un prieten, o țeapă în plus dar de marcă, marca USL”, a concluzionat Oana Badea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea