Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Oamenii au făcut tot ce au putut pentru Ana Maria Salcu,… acum e rândul lui Dumnezeu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Campania pentru tânăra de 16 ani, bolnavă de cancer, a avut un succes incredibil, iar aceasta se pregăteşte pentru a fi tratată de medicii austrieci, la Viena

    Joi, 17 noiembrie 2011, la Casa de Cultură a Studenţilor a avut loc un spectacol caritabil, organizat de profesorii şi elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, în beneficiul tinerei Ana Maria Salcu, eleva de numai 16 ani a acestui liceu, care a fost depistată ca fiind bolnavă de cancer. Am avut, ca şi altădată, în situaţii similare, ocazia de a constata ce mare putere există în oameni, în solidaritatea lor cu cei aflaţi în suferinţă, căci nici nu se uscase bine cerneala de pe ediţia în care a apărut primul nostru articol în favoarea Anei Maria, că deja am şi fost bombardaţi cu zeci de telefoane de la diferite persoane care doreau să-şi ofere sprijinul lor. Doamna profesor Monica Creţu, de la care a pornit această campanie, alături de doamna profesor Sorina Ţibacov au fost, şi dânsele, asaltate de oameni care şi-au arătat disponibilitatea sufletească şi materială. De asemenea, colegii din mass media locală au răspuns pozitiv apelului nostru şi au promovat campania pe toate canalele de informare posibile. Rezultatul a fost incredibil: „Curg sutele de milioane în cont…”, ne-a mărturisit doamna Creţu, cu uimire.
Revenind la spectacolul caritabil, toţi participanţii, elevi, profesori şi spectatori deopotrivă, merită felicitări şi urări de bine. Sunt sigur că Dumnezeu îi va răsplăti. Astfel, profesorii Diana Ţuculescu şi Gheorghe Urdea, care au organizat o expoziţie cu vânzare (sumele intrând în contul Anei Maria) au rămas şi ei uimiţi de faptul că s-au vândut foarte multe lucrări. Atât dintre cele ale Anei Maria, cât şi dintre ale colegilor ei. Nu intru în detalii cu privire la spectacol, dar eu unul am fost profund impresionat de doamna Doina Biro, care a făcut altădată, pentru un alt elev, alături de noi, o campanie similară. Dânsa a citit apelul acela vibrant de altădată, de pe vremea când era diriginte la clasa elevului Ionuţ Matei… Acţiunea caritabilă a fost superbă. Printre cei aflaţi acolo s-au aflat toţi liderii liberali, în frunte cu preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, deputatul Călin Potor, vicepreşedintele Florin Roman, consilierul local Gabriel Pleşa ş.a. Lor li s-a alăturat Nicolae Popa, ex-liberalul actualmente democrat-liberal, şi alţii, mulţi alţii, neangajaţi politic. Spaţiul nu ne permite să redăm numele celor ce au participat material şi sufleteşte la această campanie, dar o vom face în momentul în care ea se va încheia. Trebuie să ştiţi, însă, că dintre conjudeţenii noştri plecaţi în străinătate, în Italia, Franţa, Germania, Spania etc., care încă mai citesc cotidianul „Unirea” pe site, foarte mulţi au sunat şi au trimis diferite sume de bani, spre uimirea organizatorilor campaniei. Ba chiar şi din Austria, de la Viena, unde se află nişte colegi artişti, la Filarmonica de acolo (nişte moţi frumoşi, cu inimile deschise, care nu au dorit să le facem publice numele). Iar ei nu numai că au contribuit financiar, dar au şi discutat deja cu medicii vienezi, pentru a o primi pe Ana Maria la tratament. Să vă dea Dumnezeu sănătate tuturor celor ce aţi ajutat-o şi o veţi mai ajuta pe Ana Maria Salcu!
Aşadar, iată, oamenii adevăraţi au făcut tot ceea ce au putut. De-aici încolo e rândul lui Dumnezeu să lucreze pentru însănătoşirea Anei Maria, căci fără Dumnezeu oamenii nu pot nimic. Doamne, fă-o bine pe Ana Maria şi las-o între noi, să se bucure de viaţă!

Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea