O „Veste„ proastă

Paul Voicu - Primar 2020

Constituirea judeţului, „o piesă de teatru” (ieftină) – aniversarea lui, o parodie scumpă !

Când o instituţie publică îşi dă cu stângul în dreptul, e dreptul şi deopotrivă obligaţia presei să intervină şi să semnaleze împleticelile celor care prestează servicii publice şi sunt, deci, plătiţi din bani publici. Ziarul Unirea consideră că atitudinea sa faţă de aceste instituţii, publice şi deci întreţinute din banii cetăţenilor, trebuie să fie corectă, echidistantă. Aşa e şi relaţia cu Consiliul Judeţean Alba, respectiv cu preşedintele acestuia, Ion Dumitrel. Iar CJ Alba e una dintre cele mai importante instituţii la nivelul judeţului, una cu greutate, respectiv responsabilitate. După cum considerăm că şi instituţiile publice, publicaţiile editate din bani publici trebuie să aibă o poziţie corectă, echidistantă.

ELIT

Când Consiliul Judeţean Alba îşi dă cu stângul în dreptul, ruinează o aniversare. Nu vorbim acum strict despre cum s-a petrecut aniversarea a 45 de ani de la constituirea judeţului, ci despre cum aruncă onor instituţia condusă de Ion Dumitrel cu noroi pe însuşi evenimentul aniversat. Pentru cei peste 90 la sută dintre cetăţenii judeţului Alba care nu au auzit despre „Vestea”, publicaţie editată de CJ Alba şi distribuită gratuit (nu se ştie unde) trebuie să precizăm faptul că ea, „Vestea” cum ziceam, îşi asumă dorinţa „de a fi un produs jurnalistic care să aducă în prim-plan, cu obiectivitate, viziunea Consiliului Judeţean privind proiectele de dezvoltare a judeţului…” etc. Ne-am aruncat ochii asupra ediţiei dedicate constituirii Albei, ca judeţ. Printre materialele, interesante de altfel din punct de vedere istoric, am găsit, inevitabil şi inepţia. Nici nu putea fi ratată, în condiţiile în care autorul materialului a adoptat un ton – soi(os) de ironie la adresa momentului festiv al înfiinţării judeţului, care a avut loc în data de 17 februarie 1968. La constituire, au participat şi unele personalităţi ale judeţului care s-au aflat 45 de ani mai târziu printre participanţii la aniversare. Nu ştim dacă or fi aflat de „Vestea” Consiliului Judeţean Alba şi ce piesă de teatru (ieftină) au jucat, de fapt, ei atunci. Cert e că, odată cu aniversarea din 2013 a acelei “piese de teatru” (de 2 lei ?), ca să respectăm tonul autorului ce redă constituirea pentru a cărei aniversare Consiliul Judeţean a cheltuit suma de 118.846,94 lei şi o dată cu „Vestea” lunii februarie a instituţiei publice de care vorbim, toţi participanţii la constituire au fost insultaţi în mod gratuit şi, zicem noi, nejustificat.

Când o publicaţie editată din bani publici îşi dă cu stângul în dreptul, presa independentă este îndreptăţită să aibă un punct de vedere. Considerăm că remarcile insinuante, jignitoare nu aveau ce căuta într-o publicaţie editată de către o instituţie publică, mai ales că ele se refereau în mod direct la un eveniment aniversat cu pompă în 2013 şi cu bani. Foarte mulţi bani, din bugetul judeţului, adică din banii cetăţenilor. Dacă la momentul constituirii judeţului „s-a jucat o piesă de teatru” (ieftină), aniversarea organizată de Consiliul Judeţean Alba, ca să fim în consonanţă cu „Vestea”, a fost o parodie foarte scumpă! (U.P)

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Horea 13 aprilie 2013 at 14:50

N-am prea inteles de ce Consiliul Judetean „îşi dă cu stângul în dreptul”!

Si culmea, nu o face o data (cu stangul in …) ci de 3 ori (conform articolului, nesemnat)!

Cine stie, poate pe viitor ne va lamuri … „Vestea”.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...