Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O universitate cunoscută şi apreciată din Ardeal, pe primele locuri în topul mondial al universităților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, o universitate cunoscută şi apreciată în România, se află pe primele locuri în topul mondial al universităților.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prezentă în ierarhia globală Times Higher Education World University Rankings by Subject 2024, publicată sâmbătă, cu trei discipline.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) apare în ierarhia globală cu disciplinele „Științe umaniste și Arte”, în intervalul 501-600, „Științe sociale”, în intervalul 601-800 și „Afaceri și Economie”, pe poziția 801+.

În clasamentul pe România, ULBS se află în primele patru clasate (și în top 3) în domeniul „Științe umaniste și Arte”, în top 4 din cele şapte universități românești prezente la disciplina „Științe sociale” și în primele cinci universități din țară la disciplina Afaceri și Economie.

În clasamentul global au fost evaluate 691 de universități pentru domeniul Științe Umaniste și Arte, 997 pentru domeniul Științe sociale și 909 pentru domeniul Afaceri și Economie.

Clasamentul a folosit noua metodologie World University Ranking, care combină riguros 18 indicatori de performanță calibrați pe fiecare disciplină, din domeniile: predare, mediu de cercetare, calitatea cercetării, industrie și perspectivă internațională, transmite ULBS.

Analiza a inclus peste 134 de milioane de citate din peste 16 milioane de publicații din domeniul cercetării și s-au colectat peste 400.000 de date de la 2673 de instituții de învățământ superior care au transmis informații.

Numărul universităților cuprinse în rankingul pe discipline a crescut în acest an, de la 1799 la 1904.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea