Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O tânără de 27 de ani din România, infectată cu virusul Zika

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ALT TAGMinisterul Sănătății a primit luni confirmarea infectării cu virusul Zika în cazul unei tinere de 27 de ani, care a călătorit în Martinica.

„Ieri, Ministerul Sănătății a primit confirmarea cu virusul Zika a unei persoane de 27 de ani. Ea călătorise în Martinica. Este în afara pericolului. Este vorba despre o fată. Nu s-a infectat pe teritoriul României. Riscul de transmitere pe teritoriul României este minim”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Este vorba despre o tânără de 27 de ani din București. Aceasta a fost în vacanță, iar la întoarcere a fost internată. A doua zi dupa ce a revenit in tara s-a prezentat la spitalul ”Victor Babeș” cu febra usoara, eruptii pe piept si pe brate. Ea a fost externată și se află în afara oricărui pericol. Oficialii spun că este vorba despre un caz izolat.

Virusul este principala cauză a microcefaliei şi a altor afecţiuni ale nou-născuţilor. Mii de copii au fost diagnosticaţi cu boala, care duce la o dimensiune a capului mai mică decât cea normală şi împiedică dezvoltarea capacităţilor mentale.

Zika a fost descoperit în Uganda în 1947, dar a provocat foarte puţine epidemii acolo sau în restul lumii, până acum doi ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea