Rămâi conectat

Ştirea zilei

O șoferiță din Sebeș, surprinsă de radar, acuză un echipaj de poliţie rutieră de agresiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O profesoară de 52 de ani din municipiul Sebeș acuză un echipaj comun de poliție de la ordine publică și rutieră, de purtare abuzivă. Femeia susține că a fost bruscată de poliţişti, care ar fi oprit-o în trafic din cauză că nu avea luminile de întâlnire pornite.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, pe drumul naţional 67C , Petreşti – Sebeş.

Potrivit șoferiței, poliţiștii au orit-o în trafic şi au invitat-o la maşina de poliţie pentru a întocmi documentele necesare. Aceasta acuză că în urma unor schimburi de replici cu un poliţist din echipaj a izbucnit un conflict urmat de îmbrânceli şi lovituri de ambele părţi. Femeia susțține că s-a ales cu mai multe vânătăi iar poliţistul cu uniforma ruptă.

O prietenă a şoferiţei, pasager în autoturismul oprit de polițiști a sunat de urgenţă la 112.

Versiunea Poliției semnificativ diferită de cea a femeii

Reprezentanții IPJ Alba susțin  chiar că femeia nu a respectat solicitările procedurale și legale ale polițiștilor și a devenit recalcitrantă. Motivul pentru care femeia a fost oprită este faptul că circula cu o viteză peste limita legală, respectiv 67 de kilometri la oră, moment înregistrat de aparadul radar. Ceea ce ar fi trebuit să fie o verificare de rutină și aplicarea unei sancțiuni contravenționale conform legii s-a transformat însă într-o scenă de nervozitate excesivă din partea șoferiței. Aceasta ar fi nesocotit în mod repetat solicitările polițiștilor de a rămâne la propriul auturism până ce oamenii legii verifică documentele și scriu, eventual, procesul verbal de constatare și sancționare a faptei. În schimb femeia s-a dus la autospeciala de poliție și a cerut pe un ton agresiv să vadă înregistrarea video de pe aparatul radar, solicitare respinsă de agenții de poliție, care nu au această obligație. Polițiștii susțin că femeia a devenit recalcitranta și violentă. Prietena șoferiței, aflată în mașină, a sunat la 112. A ajuns un alt echipaj de la rutieră și o ambulanță. Femeia se liniștise deja la momentul ajungerii ambulanței.

În timp ce femeia îi acuză pe polițiști de agresiune și violențe, polițiștii sugerează că ar fi fost vorba mai degrabă de un ultraj, din partea șoferiței.

Cea din urmă a depus în această dimineață o plângere la poliția din Sebeș, care urmează să fie analizată și trimisă la parchetul competent pentru soluționare.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea