Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu:O recesiune prelungită, sărăcie, şomaj şi multe alte necazuri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ce ne-a adus guvernarea PDL?

Aşa cum a recunoscut chiar Traian Băsescu, guvernanţii refuză să stimuleze economia, preferând să se împrumute pentru a plăti pensiile şi salariile românilor. Aceasta este încă o dovadă a amatorismului ce caracterizează clasa politică aflată la putere, amatorism ce are drept consecinţă un adevărat genocid social. Tot Traian Băsescu vorbeşte despre creşterea economică din 2011, dar nici măcar nu observă că românii sunt tot mai săraci, iar puterea de cumpărare şi nivelul de trai au scăzut dramatic.
Ce a însemnat guvernarea PDL? O recesiune prelungită, creşterea şomajului, explozia datoriei externe, diferenţe tot mai mari între bogaţi şi săraci, concedieri masive şi mult mai puţine locuri de muncă. România a ajuns ţara cu cele mai mici venituri publice şi cheltuieli sociale din UE, s-a confruntat cu creşterea taxelor şi impozitelor, prăbuşirea volumului investiţiilor străine, fuga din România a investitorilor străini, dar şi a românilor, 3% fonduri europene absorbite, evaziune fiscală ridicată, 1,5 milioane de români intraţi în sărăcie, doar în 2011. Pentru că ţara noastră a fost adusă în această stare de guvernarea PDL, e normal ca USL să-şi dorească un nou model de dezvoltare, bazat pe stimularea economiei şi crearea de noi locuri de muncă. Măsurile propuse de USL pentru stimularea IMM-urilor şi crearea de locuri de muncă sunt: reducerea CAS; zero taxe pentru angajarea tinerilor şi a celor cu vârsta peste 55 de ani; creşterea salariului minim; reducerea TVA la produsele alimentare; condiţionarea participării la licitaţiile pentru lucrări publice de existenţa a minim 10% angajaţi tineri.
În ceea ce priveşte datele  publicate de INS şi anunţate în avans de Traian Băsescu, cum că am avea creştere economică, suntem de părere că acestea reprezintă doar estimări, prognoze. România are creştere economică doar pe hârtie, pentru că ea nu se regăseşte în buzunarele românilor. Există o mare contradicţie între ceea ce anunţă reprezentanţii puterii şi ceea ce simt românii în fiecare zi, atunci când merg la piaţă, când încearcă să-şi plătească facturile sau să-şi cumpere medicamente. România a avut un an agricol bun, dar rămâne de văzut câţi bani vor ajunge la buget, în condiţiile menţinerii evaziunii fiscale. Din păcate, Guvernul nu a făcut nimic pentru a combate evaziunea din acest sector, iar marea problemă este că această creştere este datorată recoltei din acest an. Dar recolta se înregistrează doar o dată. Dovadă a faptului că statul va încasa puţini bani din agricultură este chiar bugetul pe anul 2012, care nu reflectă deloc această presupusă creştere economică. Este lesne de observat că încasările la buget sunt în continuare foarte mici, motiv pentru care România se şi împrumută într-un ritm galopant. Considerăm că este jenant ca preşedintele ţării să vorbească în faţa populaţiei despre creştere economică, în condiţiile în care salariile şi pensiile au fost tăiate şi apoi îngheţate, nivelul de trai şi puterea de cumpărare au scăzut dramatic şi tot mai mulţi români trăiesc la limita sărăciei.

Ioan DÎRZU
preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea