Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O președintă de asociație de proprietari din Alba Iulia și-a plătit energia termică la apartament din banii asociației

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O fostă președintă de asociație de proprietari din Alba Iulia, obligată să achite daune de peste 20.000 de lei

Femeia a scăpat prin prescriere de infracțiunea de delapidare *A fost acuzată că și-a plătit energia termică la apartament din banii asociației

O femeie care a fost președinte al Asociației de proprietari nr. 11 din Alba Iulia a fost judecată pentru infracțiunea de delapidare. Femeia (S. A.) a scăpat de condamnarea penală, dar trebuie să plătească prejudiciul financiar provocat asociației.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia luni, 4 martie 2024. Potrivit rechizitoriului, ”în datele de 09.03.2016, 11.03.2016 și 07.07.2017, în calitate de administrator al Asociației de proprietari nr. 11 din Alba Iulia, inculpata și-a însușit din casierie fără drept, în interes personal, sumele de 4.217 lei, 4.218 lei și respectiv 554,13 lei, prin atestarea unor plăți fictive, cauzând asociației un prejudiciu în cuantum total de 8.989,13 lei”.

Citește și: Administrator de asociaţie de proprietari din Alba Iulia judecat pentru neglijenţă în serviciu

De asemenea, ”în perioada 2014 – mai 2018, inculpata a efectuat 31 de plăți către societatea (…), în cuantum total de 12.341,18 lei, din casieria Asociației de Proprietari nr. 11, reprezentând plata contravalorii energiei termice utilizată de inculpată și familia acesteia (apartamentul 39) și de locatarii apartamentului 37 al blocului din Alba Iulia, fără ca aceste plăți să fie repartizate pentru a fi recuperate de la utilizatori”.

La instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia, femeia a fost condamnată la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Instanța de apel a constatat, însă, că infracțiunea de delapidare s-a prescris în luna august a anului 2023. Deși asociația de proprietari s-a constituit parte civilă cu suma de 312.477 de lei, instanțele au admis pentru a fi recuperat doar prejudiciul provocat prin actele materiale ale infracțiunii.

„Așa cum corect s-a reținut de către prima instanță, raportat la natura infracțiunii comise în prezenta cauză, partea civilă Asociaţia de Proprietari nr. 11 din Alba Iulia este îndreptățită la repararea prejudiciului produs prin fapta ilicită a inculpatei, faptă care face obiectul infracțiunii de delapidare, infracțiune prin care s-a produs un prejudiciu material în patrimoniul acestei societăți”, a precizat Curtea de Apel.

Prin urmare, fosta președintă a asociației trebuie să plătească suma de 21.330,13 lei către partea civilă, reprezentând contravaloarea prejudiciului material.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea