Rămâi conectat

Societate

O poveste fără sfârşit…

Publicat

în

    Poposim în satul Certege, la 9 kilometri de Câmpeni, un sat plin de istorie şi amintiri, un sat cu mulţi oameni cărunţi, dar înţelepţi. Ajungem la casa doamnei Olivia Buzgariu în vârstă de 84 de ani, o bunică drăguţă, primitoare, zâmbitoare şi cu fruntea încreţită, semn că de aproape un secol a trecut prin multe întâmplări. Este o bunică-model care a reuşit să treacă cu bine peste toate greutăţile vieţii şi care a reuşit împreună cu răposatul ei soţ, Buzgariu Iosif, să crească 8 copii, fiecare aşezaţi la casele lor şi realizaţi pe plan profesional foarte bine: Dumitru, profesor, Viorica, asistentă, Ovidiu, preot, Liviu, economist, Nicoale, funcţionar-şef de piaţă, Ligia, educatoare, Olivia, economist, Titus, inginer. O doamnă în adevăratul sens al cuvântului, cochetă chiar dacă în vremurile dânsei nu se interesau mult de acest aspect, dar şi înţeleaptă; deşi nu a avut şansa să facă multe studii, îţi poate da multe poveţe. Un izvor de pace şi linişte…..
– Doamne ajută! Mă bucur tare mult să vă întâlnesc! Spuneţi-mi, vă rog, cum aţi reuşit să treceţi peste atâtea greutăţi de-a lungul timpului (criză economică, război)?
– A fost greu, dar am reuşit de dragul copiilor mei. Ce să facem, asta e viaţa….
– Ce puteţi să ne spuneţi din perioada războiului?
– A fost foarte greu, trebuia să ne ascundem de năvălitori. Şi iată că prin mila Domnului am supravieţuit. Soţul meu a trăit mai greu acel război, pentru că a fost asistent în cel de-al Doilea Război Mondial. El s-a întors, dar de fratele lui nu mai ştim nimic nici în ziua de azi. Ce să facem….să dea Domnul să trecem cu bine şi peste perioada asta rea.
– Cum aţi reuşit să educaţi 8 copii cu atâta dragoste, mi-aţi arătat mai devreme că aveţi în geanta dumneavoastră toate pozele copiilor. Sunteţi tare mândră de ei.
– Am muncit din greu împreună cu soţul meu, ziua lucram la agricultură, iar seara făceam mâncare şi îmi îngrijeam copiii. Erau nopţi când nu dormeam, pentru că aveam multe treburi în casă. Sunt mândră că datorită bunului Dumnezeu am ieşit bine cu copiii, fiecare sunt la casele lor. Şi mă bucur foarte mult că au grijă de mine acum la slăbiciune. Vreau să mulţumesc şi mai mult fiicei mele Ligia Buzgariu, care a fost tot timpul alături de mine, dar şi celorlalţi copii ai mei; niciodată nu fac diferenţe, pe toţi îi îndrăgesc la fel.
– Ce dorinţe aţi avea pentru anul 2012?
– Eu tot ce îmi pot dori acum este să am sănătate şi ca bunul Dumnezeu să îmi dea putere să merg mai departe. De asemenea, mă rog în fiecare zi ca Domnul să îmi păzească copilaşii pe oriunde sunt ei şi pe nepoata mea, Ioana, care este ca un al nouălea copil pentru mine, dacă tot am avut numai opt. Soţul meu îşi mai dorea încă un copil, aşa că ea a fost darul.
– Ce mesaj aveţi să transmiteţi tinerilor din ziua de azi?
– Mesajul meu este să se întoarcă pe calea credinţei şi să ia viaţa mai în serios. Să nu creadă că tot ce zboară se mănâncă! Trebuie să fie cu înţelepciune ca să treacă peste toate greutăţiile vieţii.
– Mulţumesc din suflet pentru cuvintele frumoase şi vă doresc multă sănătate şi să vă bucuraţi de copii. Doamne ajută!
– Mulţumesc! Sănătate vă doresc şi eu şi mult noroc. Doamne ajută! (Z.U.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Atmosfera nu e una tocmai plăcută la intrarea în orașul Câmpeni, pe DN75, unde o fosă septică este deversată pe marginea drumului.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care este prezentată situația de-a dreptul deplorabilă, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai mult, vis-a-vis de locul în care se petrece „dezastrul ecologic” este amenajat un loc de picnic, unde turiștii ar trebui să se relaxeze și eventual să mănânce, o activitate greu de realizat în condițiile mirosului neplăcut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare