Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

O parte dintre consilierii locali au stins lumina pe străzile din municipiul Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contractul de delegare prin concesionare a Serviciului de Iluminat Public din municipiul Alba Iulia nu va putea fi semnat din cauză că proiectul de hotărâre în acest sens, supus aprobării consilierilor locali, a fost respins.

Asta înseamnă, așa cum a explicat primarul Mircea Hava, că defecțiunile existente nu pot fi remediate și, de asemenea, nu poate demara proiectul de modernizare și de monitorizare a sistemului de iluminat public. Mai concret, străzile care sunt acum în beznă vor rămâne la fel și pe mai departe iar tot ce se strică de acum încolo nu poate fi reparat!

Responsabili pentru această situație sunt 8 consilieri locali dintre care 7 s-au abiținut de la vor (4 de la PNL, 2 de la PSD și unul de la PP-DD) și un alt liberal care a votat împotriva proiectului. În principal nemulțumirile lor s-au axat pe faptul că firma are tarife prea mari, fără să știe însă că licitația a fost adjudecată după ce, pe o perioadă de mai mult de un an, s-au depus numeroase contestații, iar decizia ca acest contract să fie semnat cu respectiva firmă (SC Flash Lighting Services SA București) a fost luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Am lasnsat procedura de atribuire prin licitaţie a serviciului de iluminat public în august 2011 şi de-abia după a patra procedură s-a reuşit desemnarea unui câştigător. Iniţial a fost desemnată câştigătoare o altă firmă care contestată în instanţă. Acum există o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Alba Iulia privind câştigătorul şi de asemenea avem şi avizul CNSC”, a explicat viceprimarul Voicu Paul.

Contractul de delegare prin concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr.2/2011, a fost completat și modificat în conformitate cu modificările legislative și condițiile de ofertare. Concesionarea ar fi trebuit să aibă o durată de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire pe 5 ani și o valoare totală de 2,8 milioane de euro fără TVA.

Potrivit proiectului de hotărâre, modernizarea sistemului de iluminat public ar fi trebuit să se realizeze în termen de 24 de luni de la data preluării serviciului și încheierii procesului verbal. Valoarea lucrărilor de modernizare și dispecerizare era de 1,6 milioane de euro fără TVA iar valoarea lucrărilor de întreținere pe 10 ani, de 1 milion de fără TVA.

În acest moment situația este similară cu cea din luna august când, tot din cauza câtorva voturi, serviciul public de transport local era în pericolul de a fi sistat, astfel că cel mai probabil, votul va fi reluat într-o ședință extraordinară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea