O parte dintre consilierii locali au stins lumina pe străzile din municipiul Alba Iulia
Contractul de delegare prin concesionare a Serviciului de Iluminat Public din municipiul Alba Iulia nu va putea fi semnat din cauză că proiectul de hotărâre în acest sens, supus aprobării consilierilor locali, a fost respins.
Asta înseamnă, așa cum a explicat primarul Mircea Hava, că defecțiunile existente nu pot fi remediate și, de asemenea, nu poate demara proiectul de modernizare și de monitorizare a sistemului de iluminat public. Mai concret, străzile care sunt acum în beznă vor rămâne la fel și pe mai departe iar tot ce se strică de acum încolo nu poate fi reparat!
Responsabili pentru această situație sunt 8 consilieri locali dintre care 7 s-au abiținut de la vor (4 de la PNL, 2 de la PSD și unul de la PP-DD) și un alt liberal care a votat împotriva proiectului. În principal nemulțumirile lor s-au axat pe faptul că firma are tarife prea mari, fără să știe însă că licitația a fost adjudecată după ce, pe o perioadă de mai mult de un an, s-au depus numeroase contestații, iar decizia ca acest contract să fie semnat cu respectiva firmă (SC Flash Lighting Services SA București) a fost luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
„Am lasnsat procedura de atribuire prin licitaţie a serviciului de iluminat public în august 2011 şi de-abia după a patra procedură s-a reuşit desemnarea unui câştigător. Iniţial a fost desemnată câştigătoare o altă firmă care contestată în instanţă. Acum există o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Alba Iulia privind câştigătorul şi de asemenea avem şi avizul CNSC”, a explicat viceprimarul Voicu Paul.
Contractul de delegare prin concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr.2/2011, a fost completat și modificat în conformitate cu modificările legislative și condițiile de ofertare. Concesionarea ar fi trebuit să aibă o durată de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire pe 5 ani și o valoare totală de 2,8 milioane de euro fără TVA.
Potrivit proiectului de hotărâre, modernizarea sistemului de iluminat public ar fi trebuit să se realizeze în termen de 24 de luni de la data preluării serviciului și încheierii procesului verbal. Valoarea lucrărilor de modernizare și dispecerizare era de 1,6 milioane de euro fără TVA iar valoarea lucrărilor de întreținere pe 10 ani, de 1 milion de fără TVA.
În acest moment situația este similară cu cea din luna august când, tot din cauza câtorva voturi, serviciul public de transport local era în pericolul de a fi sistat, astfel că cel mai probabil, votul va fi reluat într-o ședință extraordinară.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]