Rămâi conectat

Ştirea zilei

O pacientă diagnosticată cu gripă de tip B a decedat prin stop cardio-respirator la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

O pacientă confirmată cu gripă de tip B în vârstă de 78 de ani a decedat prin stop-respirator la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în data de 11 martie 2018. Femeia avea și alte probleme medicale.

Pacienta, care locuia în comuna Pianu, județul Alba, a fost internată la secția de contagioase a spitalului, în 26 februarie, fiind diagnosticată, la Institutul Cantacuzino, cu gripă de tip B.

În spital a urmat tratament, iar starea ei s-a ameliorat în ceea ce privește afecțiunea respiratorie. Pe parcursul spitalizării, afecțiunea cardiacă cronică s-a agravat, a fost transferată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă unde a decedat prin stop cardio-respirator, în 11 martie.

Femeia nu a fost vaccinată împotriva gripei. Este primul pacient diagnosticat cu gripă, din Alba, care a decedat.

Infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și pneumoniilor sunt în scădere în județul Alba.

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii.

Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide.

Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

De asemenea, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea