Rămâi conectat

Politică Administrație

O nouă probă pentru cei 10 judecători și procurori din Alba care se luptă pentru avansarea într-o funcție de conducere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zece magistrați din județul Alba, respectiv 9 judecători și un procuror, care au trecut de primele etape ale concursului, organizat de Institutului National al Magistraturii (INM), de numire în funcții de conducere a judecatorilor si procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea, vor susține în perioada 11 – 20 noiembrie proiectele pentru exercitarea atributiilor specifice funcției.

Potrivit unui anunt de pe site-ul INM, în cadrul examenului sau la concursul de numire în funcții de conducere, judecătorii și procurorii au început să-și susțină proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice functiei de conducere pentru care candidează.

Magistrații din Alba aflați în cursă” pentru ocuparea unor posturi de conducere la nivelul Curții de Apel Alba Iulia, Tribunalului Alba, Judecătoria Sebeș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud :

– pentru funcția de președinte la Curtea de Apel Alba Iulia se luptă 5 judecători: Băncilă Andrei – Dorin, Trif Sanda, Paștiu Alexandra Ioana, Nicoară Cristina – Gheorghina, Motolea Marius Aurel

– pentru funcția de vicepreședinte a Tribunalului Alba au rămas în cursă 3 magistrați: Bișu Predan – Georgeta, Șchiopu Florica, Damian Livia

– pentru funcția de președinte la Judecătoria Sebeș candidează judecătorul Răzăilă Carmen – Simona

– pentru funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud candidează un singur procuror: Chirilă Ionela

Potrivit datelelor prezentate de INM, la concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea s-au înscris mai putini candidati decat locurile scoase la concurs.

La nivelul județului Alba, pentru judecatori au fost scoase la concurs 12 posturi – functii de conducere, iar pentru procurori, concursul s-a organizat pentru ocuparea a 6 functii de conducere la parchetele din județ.

Decizia de a organiza concursul sau examenul s-a luat pentru ocuparea unui numar de 118 de functii vacante de presedinte si de vicepresedinte de la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judcatorii, precum si a unui numar de 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procurer adjunct de la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunal si judecatorii, se mentioneaza in anuntul INM.

Prezentarea proiectelor pentru exercitarea atributiilor specifice funcției este penultima probă a concursului. Urmează ca în data de 24 noiembrie 2013 candidații rămași în concurs să  susţină ultima probă din calendarul concursului, respectiv testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea