Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O nouă lovitură sub centură dată crescătorilor de bovine: din 2020, subvenţia pe vaca de carne şi cea de lapte se va acorda pe criterii de productivitate! l

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă lovitură sub centură dată crescătorilor de bovine: din 2020, subvenţia pe vaca de carne şi cea de lapte se va acorda pe criterii de productivitate!

Se apropie noi alegeri, începe precampania electorală şi se continuă cu minciuna şi inducerea în eroare a oamenilor de la ţară, a gospodarilor, a micilor fiermieri. Că se doreşte popularea satelor, atragerea tinerilor pentru a dezvolta mici afaceri la ţară cică subvenţionate, mai ales în zootehnie, este o abureală. Aproape toţi politicienii mint cu intenţie sau fără, nu ştiu despre ce vorbesc iar alţii habar nu au câte ţâţe are o vacă. În guvernarea PSD-ALDE ministrul Petre Daea şi-a luat ca ţintă… oaia şi părădaia.

Nimic de zis, subvențiile au venit aproape la timp. Pentru micii fermieri, în special crescători de bovine de carne şi de lapte, nu s-a făcut nimic. MULT TRÂMBIŢATELE ABATOARE MOBILE ale lui Daea şi ale lui Dîrzu (preşedinte PSD Alba) s-au dovedit a fi o minciună electorală. După ce mulţi fermieri au depus cererea de finanţare pentru care au cheltuit bani şi timp, s-a aşternut tăcerea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

PSD-iștii au ajuns la concluzia că nu sunt bani pentru a le finanţa. Aceste abatoare mobile de mică capacitate sunt o necesitate, nu un moft pentru micii fermieri, mai ales în zona montană. Mai mult decât atât, din cauza unor boli apărute, târgurile de ţară s-au închis iar pentru a-şi valorifica un animal printr-un abator mare de la centru, gospodarul cheltuie o groază de bani pentru transport, iar odată ajuns acolo primeşte un preţ revoltător de mic. I se face un scăzământ și este nevoit să accepte pentru a nu se întoarce cu animalul acasă şi să cheltuie alţi bani. După ce trage linie, nu mai rămâne cu aproape nimic.

Pentru a depune cererea de subvenţie ai nevoie de o adevărată echipă de birocraţi, pentru finanţări de proiecte te confrunţi cu o serie de probleme, din care aş aminti: platformele betonate pentru gunoi, intabularea terenurilor, acordul vecinului, acordul de mediu, acordul direcţiei sanitar – veterinare şi nu în ultimul rând… votul pe care l-ai dat partidului din care primarul comunei face parte! Eşti supus la controale şi supracontroale care de cele mai multe ori se lasă cu penalităţi.

Se tot încearcă atragerea gospodarilor şi micilor fermieri în cooperative sau mai bine zis colective, CAP-uri. Sunt benefice şi foarte productive acolo unde se poate şi sunt valabile pentru anumite zone şi marii fermieri, dar, DOMNILOR, în zona Munţilor Apuseni nu s-a reuşit colectivizarea nici pe vremea comuniştilor! Credeţi că o să reuşiţi voi? Mă îndoiesc. Mai nou, am înţeles că din 2020 subvenţia pe vaca de carne şi cea de lapte se va acorda pe criterii de productivitate.

Ce să înţeleagă micii fermieri şi gospodari, că doriţi să îi obligaţi să hrănească animalele cu fel de fel de concentrate şi hormoni şi nu cu hrana sănătoasă şi nepoluată? Și ce doriţi? Copiii noştri să nu mai consume produse sănătoase, lapte şi carne? Faceţi-vă un duş rece, reveniţi-vă şi gândiţi-vă cu înţelepciune la situaţia micilor fermieri şi a gospodarilor din toate comunele țării!

Ioan LAZĂR, președinte ALDE Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO ȘTIREA TA: Dilemă mare într-o comună din Alba: Centrul unei localități, împodobit pentru Paște cu ornamente de…Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dilemă mare într-o comună din Alba: Centrul unei localități, împodobit pentru Paște cu ornamente de…Crăciun Dilemă mare în comuna Unirea din județul Alba, unde chiar înainte de sărbătorile pascale mai mulți trecători au zărit ornamente de împodobit pentru sărbătorile de iarnă. În centrul comunei Unirea nu vedem iepurași și ouă roșii, ci fundițe cu clopoței […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea